Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Hannes realiserar sommardrömmar: wakeboard

Från 2014
Hannes åker wakeboard.
Bildtext Hannes åker wakeboard. Det går sådär.

När Hannes kompisar lämnade honom i hamnen och lät honom se på när de höll på med vattenaktiviteter var han ledsen. Förkrossad blev han när vattenaktiviteterna gick sönder. Kollegan Magnus kom till undsättning och erbjöd sina tjänster.

Jag hade blivit lovad både det ena och det andra av goda kamrater. Åkte upp till en polares sommarstuga och mötte upp alla. Skulle först åka ut med motorbåten men så blev inte fallet. Ledsen stod jag och såg på när de andra plaskade på i vattnet.

För att trösta mig själv tog jag och de andra som blivit lämnade på stranden en kanot och paddlade ut på sjön. Den ena som var med i båten var nervösare än ett asplöv så kanoten kantrade. I och med det fick vi en "trevlig" simtur tillbaka till hamnen. Pricken på i:et var när motorbåten kom tillbaka och alla aktiviteter hade gått sönder.

När Magnus Hansén fick reda på vad som hade hänt erbjöd han snabbt sig och sin båt ute i skärgården. Jag skulle få testa wakeboard, en obekant sak för mig trots mina Replotrötter. Magnus påstod att jag kanske skulle klara mig upp en gång på tio försök. Jag tänkte att det var det dummaste, första försöket står jag säkerligen galant på brädan.

Riktigt så gick det väl inte. Balansen var kanske inte den bästa och vattnet var några grader för kallt. Mest skyller jag ändå på Magnus körande, han sicksackade mera än en krokig spik.

Hur gick det?

Att åka wakeboard får betyget 7/10. Skulle jag kunnat stå längre än jag gjorde vore betyget högre.

Min egen prestation får 6/10. Var bitter på mina försök och skulle velat hålla på tills jag klarat det ordentligt, men krafterna tröt och orken var noll.

Text: Johannes Björkqvist