Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Blodiga attacker efter kortlivad vapenvila

Från 2014
Uppdaterad 02.08.2014 09:47.
Israeli artillery shelling toward targets in the Gaza Strip form at an unspecified location next to the Israeli Gaza Strip border.
Bildtext Israel beskjuter Gaza på ospecificerad plats nära gränsen på fredagen.
Bild: EPA/ATEF SAFADI

Israel och Hamas fortsatte med sina våldsamma attacker under natten. Palestinsk räddningstjänst rapporterar om över hundra dödsoffer.

Minst 107 palestinier har dött och ett hundratal har skadats efter att vapenvilan i Gaza bröts på fredagsförmiddagen, uppger palestinska räddningsmyndigheter enligt AFP. Israels armé uppger att två israeliska soldater dödats.

Bägge parter fortsatte med sina attacker under natten. Israel utförde lufträder i Gaza och Hamas Qassam-brigad uppgav sig ha skjutit raketer i Tel Aviv. Israels armé uppgav tidigt på lördagsmorgonen att Israels luftförsvar avvärjt två raketanfall: ett i Tel Aviv och ett i staden Beersheba.

Parterna skulle inleda en tre dagars vapenvila i går, men den blev kortlivad. Hamas anklagade Israel för att ha brutit vapenvilan först, medan Israel uppgav sig ha svarat på militära angrepp.

Israel misstänker att Hamas kidnappat en 23-årig israelisk soldat, men Hamas uppger att de inte har någon information om soldaten. Enligt Hamas är det möjligt att soldaten har dött, tillsammans med sina kidnappare, i ett israeliskt anfall.

Läs också: Israel: Eldupphöret är över
Upprop om Israels krigsbrott i Gaza

Diskussion om artikeln