Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Murphy kom bra in i landslaget

Från 2014
Uppdaterad 04.05.2016 09:27.
Programmet är inte längre tillgängligt
Sportinslag: Erik Murphy kom bra in i landslaget. - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Erik Murphy har varit med basketlandslaget i en knapp vecka och redan på måndag väntar den första matchen i den blåvita skjortan.

Till alla basketvänners förtjusning förstärkte 23-årige och 208 centimeter långe Erik Murphy "Vargflocken" i veckan.

Trots att han är en stor spelare är hans träffsäkerhet från distans häpnadsväckande bra. I en transfer där flera spelare var involverade gick Murphy över till Cleveland Cavaliers från Utah Jazz i juli. I Cavaliers spelar också världens kanske kändaste basketspelare LeBron James.

Murphy vill lära sig baskettermerna på finska

På fredagen tränade landslaget i Helsingfors. Murphy fick konstant hjälp av spelare som översatte instruktionerna från finska till engelska. När han var yngre talade han finska med sin mamma, men har sedan dess glömt det mesta av språket.

- Jag vill att de talar finska så att jag lär mig. Speciellt baskettermerna borde jag lära mig ganska snabbt, sade Murphy efter träningen. Han var nöjd med lagandan.

- Jag känner mig välkommen. De hjälper mig så mycket de kan, med språket och så.

Centern Gerald Lee Jr tyckte att förstärkningen kommit in i laget smärtfritt.

- Han verkar typiskt finländsk. Han är snäll och har åtminstone hittills varit ganska tystlåten. Bra har han anpassat sig.

Hemmadebut redan på måndag

På måndag spelar Finland en träningsmatch hemma mot Litauen i Ishallen i Helsingfors. Där lär det vara så gott som fullsatt.

- Det är en stor ära att få spela för landslaget. Det här är en stark och stolt grupp. Det passar mig bra. Jag kommer göra mitt allt för att hjälpa laget, slog Murphy fast.