Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Glada låtar med elaka budskap

Från 2014
jonas sundström visar mittfingret
Bild: Yle / Eva Pursiainen

Om man är arg kan det vara skönt att lyssna på en arg låt. Men om man vill att ilskan ska gå om är det inte kanske alltid den bästa metoden. Därför välkomnar vi glada låtar med elakt budskap med öppna armar - få utlopp för din ilska samtidigt som du håller humöret uppe!

Ibland hinner man inte tänka på lyriken i låtar, utan nynnar glatt med i låtarnas sprittande toner. Men efter att ha lyssnat mer noga märker man att budskapet i låten inte alls är särskilt glatt eller kärleksfullt.

Här på redaktionen tycker vi att det är suveränt med glada låtar som har ett elakt budskap. Du kan sjunga med och yttra de fula orden, samtidigt som du ändå hålls på gott humör. Vad tycker ni om "dubbla budskap" i låtar, och har ni någon låt att tillägga till vår lista?

Salem al Fakir - I'm So Happy

Salem al Fakirs låt är så bra, och beskriver fenomenet med dubbla budskap i en låt så bra! La, la, laaa, och så ett slag i ansiktet. Så skönt. Med en sådan här låt bevisar man också till den man är arg på att man är glad ändå! Eller vill få det att verka som så i alla fall, hehe.

Cee Lo Green - Fuck You

Fastän den här låten är glad får man så mycket utlopp för sin ilska då man sjunger med i refrängen. Samtidigt som man både känner sig, och låter, trevlig. Win win.

Lily Allen - Fuck You

Tydligen kan inte artisterna få nog av att säga fuck you. Och inte vi heller. Så länge man säger det så här glatt så är det väl helt okej.

Timbuktu - Resten Av Ditt Liv

Timbuktu är riktigt riktigt arg. Det undgår ingen som behärskar det svenska språket. Men om du inte förstår svenska skulle den här låten lika bra kunna handla om hundvalpar. Nu gör den ju inte det, utan handlar om hur mycket Jason Diakité vill att köttätande myror ska äta upp en annan människas ögonlock. Auch.