Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Knivhuggningen i Hangö: De misstänkta nekar

Från 2014
Uppdaterad 05.08.2014 08:56.
Bildtext Knivhuggningen av tidningsutdelaren var inte planerad tror polisen. Mannen på bilden har inget med fallet att göra.

Två Hangöbor är sedan i fredags i polisens förvar, misstänkta för knivhuggningen av en tidningsutdelare i Hangö i fredagsmorse.
- Saker och ting tyder på att kvinnan, född 1996, är gärningsmannen, säger polisen.

Under utrednings gång har det framkommit bevis på att den unga kvinnan rörde sig i närheten av händelseplatsen i fredags. Mannens roll i det hela är fortfarande öppen.

- Saker och ting tyder på att hon möjligtvis är gärningsmannen, berättar överkommissarie Mats Lagerstam vid Raseborgspolisen.

Den unga kvinnan har brottslig bakgrund och har tidigare gjort sig skyldig till ett par fall av misshandel. Mannen å andra sidan har inte gjort sig skyldig till brott tidigare.

Radio Vega Västnyland

4:46

Nekar till brott

Polisen yrkar på att de båda misstänkta ska häktas. Tingrätten tar upp häktningsyrkandena på tisdag (5.8). De båda misstänkta nekar till brott. Polisen å sin sida verkar vara ganska säkra på att den unga kvinnan är den skyldige.

- Om jag som utredningsledare inte skulle anse att det finns sannolika skäl att misstänka kvinnan så skulle jag inte anföra ett sådant häktningsyrkande, säger Mats Lagerstam.

Brottet var inte planerat

Lagerstam tvivlar starkt på att de inblandade kände varandra sedan tidigare. Motivet är också okänt men polisen tror inte att brottet var planerat.

Tidningsutdelaren nedsövd

Knivhuggningen inträffade vid fyratiden på fredagsmorgonen i korsningen av Kadermogatan och Esplanaden. Den trettioåriga tidningsutdelaren knivhöggs i halsen och fördes med ambulans till Helsingfors där han opererades. Han hålls fortfarande nedsövd.

I fredags ville polisen få kontakt med en person som körde en mörk personbil och en kvinna som rört sig i området och fått skjuts av den mörka personbilen. De här personerna är inte samma personer som polisen har tagit fast, betonar Lagerstam.

Diskussion om artikeln