Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Förstahjälp för stugägare i Sibbo

Från 2014
Uppdaterad 05.08.2014 12:17.
Tom Malmberg, Östra Skärgårdens Stugservice, Östra Skärgården,
Bildtext Tom Malmberg sköter det administrativa på Östra Skärgårdens Stugservice.

Allt fler stugägare och skärgårdsbor ringer efter hjälp när de ska renovera eller putsa upp sina gårdar. I Sibbo kan de kontakta Östra Skärgårdens Stugservice som kommer susande med pråmen.

Terrassbyggen, trädfällning, stuprörsrensning och takbyten. Alla möjliga tjänster kan sibboföretaget erbjuda stugägare och skärgårdsbor. Om vintrarna är det mycket snöröjning. Tom Malmberg kom in i företaget för ungefär tre år sen. Han gör en del byggarbete, men sköter främst den logistiska och den ekonomiska biten. Enligt Malmberg har behovet av byggtjänster ökat i skärgården, och speciellt efter att toaletterna måste göras med slutna system. En grävmaskin och pråm införskaffades och är in flitig användning.

Östra Skärgårdens Stugservice grundades för tio år sen av Staffan Sundberg och Robin Holmberg. Nu är de 17 på företaget och förra året öppnade de en egen järnaffär. I den säljs verktyg, målfärg, spik och byggmaterial. Det är inte lätt att konkurrera med större affärer och Malmberg vill satsa på kvalitativa varor. Många av deras kunder är stamkunder.

- Folk har mindre tid och intresse av att fixa själv. Den tid man är ledig är man helst stilla och tar det lugnt och låter andra göra jobbet. Det är väldigt många samma kunder som ringer, vi har mycket gamla trogna kunder.