Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Finländarna säger alltid tack, utom i wrestlingringen

Från 2014
Uppdaterad 11.08.2014 11:03.
Valentine, Anton Larsson, Jontti Granbacka och Malin Björklund poserar i wrestlingringen
Bildtext Valentine, Anton Larsson, Jontti Granbacka och Malin Björklund poserar fredligt. En sekund tidigare var de i luven på varandra...
Bild: Yle/Charlotta Munsterhjelm

Förra helgen rövade Yles filmteam bort Anton Larsson och Malin Björklund från Stockholm och bjöd dem på ett oförglömligt äventyr i Vanda, Lovisa och Borgå.

Det handlade naturligtvis om ännu en inspelning av tv-programmet En svensk sommar i Finland. Anton och Malin fick inte i förväg veta vad som väntade dem. Resan började med en alldeles speciell båtfärd, nämligen Kaljakellunta eller ölflytet i Vanda å.

- Det var kanske den bästa upplevelsen. Det var allmänt soft att dricka bärs på en båt och det fanns mycket roligt att se på, säger Anton.

- Där fick vi också se den stereotypa finnen. Han är stor och manlig och dricker mycket öl, säger Malin.

Efter ölflytet följde ett besök på Pernå fiskargilles sommarfest på Sandö utanför Lovisa, där Anton och Malin fick delta i en roddtävling. Sedan fick de öva sig att släcka en brand tillsammans med Lovisa FBK och gå i en äkta vedeldad bastu.

På söndag väntade dem ännu en uppgift: att wrestla mot fribrottaren Valentine från Tolkis i Borgå.

- Wrestling var kul, men han Valentine var ganska svettig! Jag luktar fortfarande och det gjorde ont, säger Anton.

Vad kommer då Anton och Malin att minnas?

- Dom vi har träffat har varit så trevliga och talat svenska. Det känns som om vi är hemma. Eller i en annan stad i Sverige, säger Anton.

- Det har varit fantastiskt väder och folket är trevligt. Alla är rakt på sak och det är inte så svenskt. De är inte blyga, säger Malin.

- Och finländare säger alltid tack!

Avsnittet av En svensk sommar i Finland med Anton och Malin sänds den 24 augusti klockan 19 på Yle Fem och kan efter det också ses på Yle Arenan.