Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Yahoo Sports: Timberwolves och Cavaliers överens om Love

Från 2014
Uppdaterad 04.05.2016 09:27.
Kevin Love försöker blockera motståndarens skott.
Bildtext Kevin Love försöker sig på att blockera motståndarens skott för USA:s landslag.
Bild: EPA/LARRY W. SMITH

Basketstjärnan Kevin Love ska vara klar för sommarens överlägsna vinnare på transfermarknaden, NBA-klubben Cleveland Cavaliers. En ny så kallad "Big Three" lär ta plats i laget, då LeBron James och Kyrie Irving sedan tidigare finns i Cavaliers.

En längre tid har det känts mer eller mindre självskrivet att Kevin Love flyttar från Minnesota Timberwolves till Cleveland Cavaliers. En hel del detaljer kring spelare involverade i affären har emellertid förlängt och kommer att förlänga processen. De inblandade lagen har nu kommit överens om att slutföra affären när det är möjligt, uppger Yahoo Sports. Love kommer sannolikt att tjäna runt 20 miljoner dollar per säsong. Några precisa summor är däremot inte fastslagna ännu.

Cleveland lyckligt lottat

Sommarens största transfernyhet i basketvärlden var utan tvekan att fixstjärnan LeBron James valde att återvända hem till nordöstra Ohio och Cleveland. Han kom att göra en fyra år lång sejour i Miami Heat, där 29-åringen lyckades nå NBA-finalerna fyra säsonger i rad. Med sig fick han två mästerskap, vilket naturligtvis var målet med flytten till Florida.

Den 22-årige spelfördelaren Kyrie Irving har sina bästa år framför sig och utgör tillsammans med James ett stort hot för motståndarna. Inte heller 25-årige Kevin Love är särskilt gammal och allt detta bidrar till goda framtidsutsikter i Cleveland.

Affären officiellt i hamn i slutet av augusti

Då Love tar sig till Cleveland rör sig Andrew Wiggins och Anthony Bennett i andra riktningen. Dessutom får Minnesota Timberwolves en drafttur i den första omgången 2015. Wiggins och Bennett valdes bägge som första spelare under sina respektive draftår (2014 och 2013). Eftersom Wiggins får ingå i en affär först en månad efter att han skrivit under ett rookie-kontrakt kan Love-affären inte officiellt ros i hamn förrän i slutet av augusti månad. Rättare sagt är den 23 augusti datumet då lagen kan skriva under en affär.

Den finländska landslagsspelaren Erik Murphy hör för tillfället till Cavaliers.