Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Europadrömmen slut för fem finländare

Från 2014
Uppdaterad 08.08.2014 09:26.
Europa League-kval Zorja-Molde 2014
Bildtext Molde klarade inte av Zorja.
Bild: EPA

Kasper Hämäläinen, Paulus Arajuuri, Riku Riski, Joona Toivio och Lukas Hradecky fick på torsdag ge upp tankarna om gruppspel i fotbollens Europa League.

Det blev respass i kvalet för Riku Riskis Rosenborg. Inledningsvis såg det ändå ljust ut. Det norska hemmalaget gick upp i ledning mot turkiska Karabükspor efter bara åtta minuter.

Men Hakan Özmert utjämnade. Det räckte för turkarna som går vidare med fler gjorda bortamål. Det första mötet slutade mållöst.

Riski varnades i matchen.

Självmål avgjorde

För Joona Toivios Molde slutade matchen mot ukrainska Zorja bittert. Precis som i den första matchen stod det 1–1 då matchuret tickade mot full tid.

Sedan gick det på tok. Toivios backkollega Vegard Forren stod för ett självmål i den nästsista matchminuten. Ett mål som slog ut laget ur Europa League.

Det gick inte bättre för Kasper Hämäläinens och Paulus Arajuuris Lech Poznan. Isländska Stjarnan segrade med 1–0 på hemmaplan och klarade på torsdagen 0–0 på bortaplan.

Också Lukas Hradeckys danska klubb Bröndby är ute ur kvalet. Belgiska Club Brügge var bättre med 2–0 i den andra matchen och 5–0 sammanlagt.

Resultat:
Rosenborg– Karabükspor 1–1 (1–1)
Ros: Pål André Helland
Kar: Hakan Özmert

Molde–Zorya 1–2 (2–3)
Mol: Fredrik Gulbrandsen
Zor: Mykyta Kamenyuka, Vegard Forren (självmål)

Lech Poznan–Stjarnan 0–0 (0–1)

Bröndby–Club Brügge 0–2 (0–5)
Nicolas Castillo, Fernando