Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Bahne: ”Rättvist resultat”

Från 2014
Uppdaterad 09.08.2014 19:42.
Magnus Bahne, FC Inter
Bildtext Magnus Bahne räddade 1-1 åt FC Inter (arkivbild).
Bild: YLE

FC Inters målvakt Magnus Bahne tyckte att ett 1-1-resultat i hemmamatchen mot tabelltrean SJK var ett rättvist resultat med tanke på spelbilden. Målchanserna var få i en match som gick av och ann under 90 minuter.

- Jag tycker att resultatet är ganska rättvist, SJK höll bollen klart mera än vad vi gjorde, men farliga chanser hade de inte så många av. Ett par skott mot mål fick vi också till stånd. Men som helhet var det ett rättvist resultat.

SJK lyckades inte pressa Bahne allt för mycket, och målvakten själv är nöjd med sin insats.

- Helt okej, jag hade inte så mycket att göra. Jag fick delta i spelet med fötterna ganska mycket och det gick hyfsat bra. Några farliga instickare hade dom och en viktig räddning på slutet som höll matchen i 1-1, speciellt den är jag nöjd med. Annars var det inte en så svettig dag på jobbet. Varmt var det, men inte för att man skulle ha hamnat jobba så mycket.

Åbolagets försvarsspel lämnade lite att önska. Vissa sektorer av defensiven behöver speciellt skärpas.

- Kanske såpass enkla saker som att läsa spelet lite tidigare, vi var lite halft emellan kändes det som ibland. Där har vi saker som vi måste förbättra.

Under den första halvleken höll Interförsvaret, med erfarne Mathias Lindström och Bahne i spetsen, på att fumla bort bollen rakt år SJK-anfallet. Bahne säger att det var frågan om en liten kommunikationstabbe.

- Vi två unga pojkar som inte har så mycket rutin så lyckas inte ibland fixa dehär situationerna. Det var en boll som överraskade alla när den kom in i boxen, jag ropade klart och tydligt på svenska: ”Bort! Bort! Bort!” och jag vet inte riktigt vad Mathias hörde, men han trodde väl att jag skulle komma och rensa bort bollen. Därför blev det farligare än det var. Sådant måste vi förbättra på, ibland gör motståndaren mål från sådana situationer och då ser vi dumma ut.

För finlandssvenska Lindström och Bahne är det inte ovanligt att tala svenska sinsemellan på plan.

- Jo, nog brukar vi göra det, men vi hade en dialog i omklädningsrummet om den här incidenten och vi kom överens om att vi snackar mera finska nu.