Hoppa till huvudinnehåll

Sport

En ny världsstjärna är född

Från 2014
Rory McIlroy under PGA Championship 2014
Bildtext Rory McIlroy kommer också att fira i framtiden.
Bild: EPA

Rory McIlroy är golfvärldens nya dominant . Tre raka turneringssegrar och två raka majortriumfer visar att 25-åringen är här för att stanna.

Tiger Woods var 24 år gammal och Jack Nicklaus 25 år. Nu blev McIlroy den tredje yngsta spelaren någonsin att vinna fyra majors, vid 25 års ålder.

McIlroy förtjänar att nämnas i samma andetag som Woods och Nicklaus då det talas om golflegendarer i framtiden.

Rory McIlroy går från klarhet till klarhet och visar sällan skådad kyla också i pressade lägen.

– Det har varit otroligt. Inte ens i mina vildaste drömmar hade jag trott på en sommar som denna. Jag har spelat mitt livs bästa golf, säger McIlroy.

Nordirländaren ledde inför den sista rundan i PGA Championship, men efter sex hål var leendet långt borta från läpparna. Med +2 för dagen var han en av de få som noterats för ett resultat över par på den fjärde rundan.

Superb avslutning

Med nio hål kvar var avståndet upp till ledande Rickie Fowler uppe i tre slag. Det är då som verkliga vinnare visar karaktär.

McIlroy bet ihop, glömde den trevande inledningen och plockade fram storformen från bagen.

Trettiotvå slag på de sista nio hålen i en otroligt pressad situation talar ett klart språk – McIlroy kommer att hålla ett hårt grepp om sin förstaplats på världsrankinglistan.

– Jag visade prov på stort mod för att klara av jobbet.

Det har talats om att golfvärlden är beroende av Tiger Woods – ett affischnamn och dragplåster för att marknadsföra sportgrenen. Nu är tongången en annan.

Samtidigt som Woods plågats av skador och stora formsvackor – han missade cutten i PGA Championship – håller en annan spelare på att visa upp lika lysande tag som Woods gjorde en gång i tiden.

Rory McIlroy är här för att stanna.