Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Skytte, orientering, friidrott, fotboll och lite taekwondo

Från 2014
Uppdaterad 27.10.2014 12:57.
Fisnik Gerxhaliu, Ekenäs IF
Bildtext Två mål och en målgivande assist på elva minuter. Det var Fisnik Gerxhalius saldo i sitt inhopp för EIF på lördagen.
Bild: Yle/ Patric Westerlund

Sportmåndag 11.8.2014 bjuder bland annat på skytte, orientering, friidrott, fotboll och lite taekwondo. Också Joni Wimans otursfyllda VM-deltävling i rallycross noteras.

Radio Vega Västnyland

9:44

Raseborgs Skyttars Joni Stenström vann två FM-guld i gevärsskytte i under 20-årsklassen i St. Michel. Ekenäsbon var bäst i 60 skott liggande och 3x40 skott.

I under 19-åringarnas FM-tävlingar i friidrott i Vittis vann västnylänningarna sammanlagt fyra medaljer. Sjundeå IF:s Topi Raitanen var bäst på 5000 meter och hans klubbkamrat var tredje i samma lopp. IF Raseborgs Kristoffer Olin var trea på 400 meter häck och hans klubbkompis Vilho Loukkalahti likaså trea på 3000 meter hinder.

I de finlandssvenska orienteringsmästerskapen i Borgå kom OK Raseborgs Sara Forsström två i sprint och femma i långdistans i damklassen. I långdistans vann OK Raseborgs veteraner tre FSOM, Leif Haajanen, i H65 3,8 km Pekka Kanste och i H75 2,6 km Nils Jansson.

I fotboll blev det segrar för alla tre Raseborgslagen i division 2. Ekenäs IF:s herrar och damer vann sina matcher och toppar sina serier och vann gjorde också Karislaget BK-46:s herrar. BK ligger på tredje plats i serietabellen.

I taekwondo representerade blott 14 år gamla Rufus Kesti Finland då VM-tävlingarna ordnades i Dushanbe i Tadzjikistan. Kesti är Finlands genom tiderna yngsta innehavare av svart bälte i taekwondo.

I Sportmåndagsstudion står Monica Slotte och Bubi Asplund.