Hoppa till huvudinnehåll

Yle Fem

På naturens villkor i Ghana

Från 2014
Uppdaterad 13.08.2014 09:30.

Programledare Peter Skødt Knudsen har tagit sig till Ghana i Afrika för att se hur människorna bor och lever. Här finns vacker natur och många naturresurser men trots det är många fattiga och många barn kan inte gå i skola.

Peter börjar med att bekanta sig med maten och de växter som klarar av det torra klimatet. Han går också på jakt. För att hitta djur måste man gå i flera timmar och det är inte helt lätt att smyga sig nära djuren. När jaktlyckan inte blir så god får kvällsmaten istället bestå av råtta och gräshoppor. Peter berättar också om hur danskarna en gång i tiden orsakat landet mycket skada genom att bedriva slavhandel och tar oss med ner under ytan när han dyker vid Ghanas kust.

På äventyr i Ghana (Nørd på eventyr i Ghana / Danmark)
Yle Fem tisdagar kl. 18.30, seriestart 12.8.2014 (repris onsdagar)
4 avsnitt
30 dagar på Arenan efter sändning

Repris från 2013

Innehåll i de övriga programmen:

Del 2/4. Peter lär sej mera om ghanska traditioner. Han söker efter en by med heliga apor och råkar ut för hårt arbete, då han ska bygga några helt speciella kistor.
Del 3/4. Peter vill uppleva så många djur som möjligt - och allrahelst det största landdjuret av alla, elefanten. På vägen stöter han också på apor, krabbor och krokodiler.
Del 4/4: Peter vill lära sig hur vardagen ser ut för dem som bor i Ghana. Han besöker bl.a. en kakaoplantage, ett fiskrökeri och en skola.