Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Faces fortsätter trots allt

Från 2014
Uppdaterad 12.08.2014 15:22.
Long Live Faces
Bildtext Faces verkar leva länge i varje fall.
Bild: Long Live Faces

Etnofestivalen Faces vid Raseborgs slott hade på två dagar omkring 3000 besökare. Festivaldirektören Börje Mattsson jobbar nu för att Faces får en fortsättning på samma plats.

I fjol var besökarantalet 4000, men då var festivalen tre dagar lång. I år arrangerades Faces bara under lördagen och söndagen.

Festivaldirektör Börje Mattsson är nöjd med resultatet, speciellt med tanke på att festivalen bara pågick i två dagar.

- Platsen var fantastisk, mycket bättre än Gumnäs i Pojo, där festivalen har ordnats de senaste åren, säger han.

Många vill att Faces fortsätter

Enligt Mattsson fungerade festivalen vid slottet så bra att han tar tillbaka sina ord om att det här var den sista gången Faces ordnas.

- Det var många festivalbesökare som uttryckte en önskan om att Faces ska fortsätta, säger han. Festivalen betyder väldigt mycket för många mänskor och den har en historisk roll.

Festivalchef Börje Mattsson
Bildtext Börje Mattsson.
Bild: Yle/ Bubi Asplund

En urban festival ordnas också

Börje Mattsson har tidigare pratat om att Faces i fortsättningen ska ordnas i en annan form på en urban plats, där mänskorna finns. Men nu vill han alltså att också Faces i en mera traditionell tappning ska få en fortsättning.

- De två festivalerna kan eventuellt ordnas i samband med varandra, säger han. Den traditionella Facesfestivalen kommer också att arrangeras i en mindre skala än tidigare.

Förhandlingar med Forststyrelsen

Raseborgs slott förvaltas av Forststyrelsen och enligt Mattsson kommer man så småningom att börja förhandla om möjligheterna att ordna Faces vid slottet också i nästa år.

Det var meningen att årets etnofestival Faces skulle bli den sista och den hade namnet "The last waltz".

- Man kan säga att det var sista valsen för det gamla Faces. I stället dansade vi kanske det nya Faces nya rock´n roll, säger han.