Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Galet nöjd Latvala till semifinal

Från 2014
Uppdaterad 12.08.2014 14:46.
Hanna-Maari Latvala i EM i friidrott 2014
Bildtext PB och semifinal för Hanna-Maari Latvala.
Bild: Lehtikuva

Hanna-Maari Latvala blev tredje i sitt försöksheat på nya personbästa tiden 11,30. Det gav en plats i semifinal med den tionde snabbaste tiden i försöken.

Sportinslag: Latvala: Jag är jättenöjd

Programmet är inte längre tillgängligt

26-årige Latvala förbättrade sitt rekord med två hundradelar – hennes tidigare rekord kom den 24 juli, då stannade uret på tiden 11,32.

– Helt galet, det gick jättebra och jag är jättenöjd! Jag hade bestämt mig att löpa så snabbt som möjligt redan i första loppet, så inte är tiden någon stor överraskning, säger Latvala till Yle Sporten.

Latvala var trea i sitt heat efter tyskan Verena Sailer som vann med 11,25 och brittiskan Philip Asha som slutade tvåa med 11,28. Latvala blev lite efter i starten men på slutet kämpade hon upp sig till tredje plats.

– Starten var inte den bästa men det är bara en bra sak. Det betyder att jag kan bättra på i nästa runda. I semifinal ska jag försöka löpa så fort som möjligt och vi ska se om det räcker till finalplats, säger Latvala.

Den topptippade trion Myriam Soumare-Dafne Schippers-Ivet Lalova var snabbast redan i försöksheaten. Semifinalerna avgörs på onsdag med start klockan 18.17.

Läs mera om Hanna-Maari Latvalas EM-äventyr.