Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Kårkulla vill träffa anhöriga till dem som bor i Sagaboendet

Från 2014
Uppdaterad 13.08.2014 06:59.
Bildtext Märta Marjamäki, direktör för Kårkulla samkommun
Bild: YLE/Carmela Johansson

Kårkulla samkommun går nu vidare med sin interna utredning om läget vid Sagaboendet i Sibbo, säger Märta Marjamäki, direktör för samkommunen Kårkulla. Den 19. augusti får Kårkullastyrelsen en första redogörelse.

Kårkullas ledning har talat med personalen. Samkommunen kommer att reda ut sina olika processer, hurudan introduktion de anställda får och hur personalen skall gå till väga om man ser oegentligheter, o.s.v.

Kårkulla kommer också att ordna en kväll för anhöriga till dem som bor i Sagaboendet. Märta Marjamäki vill då gå igenom hur anhöriga upplever klientens vardag på Sibboboendet.

Samkommundirektören uppmanade anställda och tidigare anställda att ta kontakt med henne. På tisdagen träffade Marjamäki nuvarande Sibboanställda vid ett två timmar långt möte. Tidigare anställda har inte tagit kontakt med henne men hon anser att polisens påbörjade förundersökning av fallet är tillräcklig.

Ledningen för Kårkulla, cheferna för social- och hälsovården i Sibbo och Regionförvaltningsverket samlades på tisdagen i Sibbo för att diskutera läget vid Sagaboendet.