Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Sommarfordonet Velomobilen är tjusigare än vanlig cykel

Från 2014
Uppdaterad 13.08.2014 06:15.
Olof Jern med sin velomobil hemma i Gerby, Vasa.
Bildtext Olof Jern med sin velomobil hemma i Gerby, Vasa.
Bild: Yle/Moa Mattfolk

I Finland finns enligt uppgift inte fler än trettio stycken velomobiler, det är många som aldrig har sett en. I Vasa finns bara en, och det hemma hos Olof Jern i Gerby.

- Det började med att jag läste om en kille i Jakobstad som hade en velomobil och blev förtjust, sedan började jag surfa och kolla på videor på youtube, säger Olof Jern.

Sommarfordonet Velomobil del 1

7:13

Det tog inte länge före Jern hade luskat ut att en firma i Ekenäs säljer velomobiler och via dem fick han hyra en för ett par veckor.

- Då blev jag fast, jag bara måste köpa den, säger Jern med ett skratt.

Sommarfordonet Velomobil del 2

6:33

Olof Jern har nu haft sin velomobil sedan början av april efter närmare 2000 trampade kilometrar anser han den vara ett lysande fortskaffningsmedel.

- Jag har cyklat rätt mycket i mina dagar och måste nog säga att den här har en annan tjusning än cykeln, säger Jern. Man sitter så otroligt bekvämt och så är den betydligt snabbare, tiden bara försvinner när man susar fram.

Olof Jern trivs med att cykla även långa sträckor med sin velomobil, man sitter bekvämt i sittbrunnen och håller enkelt en snittfart på 30 km/h.
Bild: Yle/Moa Mattfolk

Enligt Jern håller han med velomobilen ofta en snitthastighet på omkring 30 km/h, utan att anstränga sig särskilt och då blir dagsetapper på hundra kilometer plötsligt inte bara möjliga, utan även roliga utflykter.

- Med vanlig cykel får jag i längden ont i både handleder och nacke, med velomobilen sitter man bekvämt tillbakalutad i den vadderade stolen och trampar sig fram med ren benkraft, då kan det bli lite träningsvärk i låren men det ska väl kännas någonstans att man har motionerat, säger Jern med ett skratt.

Dyr, men lönar sig i längden

Jern tror att velomobilen än så länge är ovanlig i Finland eftersom knappt någon känner till den.

- Ja, velomobilen är mycket okänd än så länge. Dessutom kostar den rätt mycket pengar, men jag tror och hoppas att vi kommer att få se fler så småningom, säger Jern.

Jern köpte sin velomobil lätt begagnad, men för en ny kan man få betala mellan 5 500 och 12 000 euro. På de dyraste modellerna är karossen då gjord av kolfiber och så hör en liten elmotor till utrustningen.

- Karossen på min velomobil är gjord av glasfiber och den elmotor som fanns med gick tyvärr sönder så jag har fått skicka den på reparation till Holland, men jag funderar på att slopa motorn helt och hållet, säger Jern som tycker att han klarar sig utan.

Velomobilerna marknadsförs främst som utmärkta pendlingsfordon och även Olof Jern har köpt sin för att få motion i vardagen.

- Jag bor i Gerby men jobbar i Solf, det är 22 kilometer i en riktning och en perfekt sträcka att pendla med velomobil, säger Jern.

På vägen hem är det inget problem att stanna vid mataffären och handla, kassen ryms enkelt i bagageutrymmet bakom stolen i velomobilen. I regn och rusk finns ett kapell att fästa över sittbrunnen i karossen så att man håller sig torr.

- Det finns knappt någon ursäkt längre för att hålla sig med två bilar, men det betyder ju att man snabbt får tillbaka de pengar man lagt ut på velomobilen då skatt, bränsle och försäkring för en bil faller bort, säger Jern belåtet.

Bra vägar ett krav

Ett frågetecken har Olof Jern kvar att räta ut innan han slopar bilen, nämligen vinterföret.

- Cykelvägarna i Vasa och Korsholm är hyfsade, men lite ojämna och det känns i velomobilen som rullar fram på tre hjul, och jag kommer inte att kunna pendla med den om det ligger mycket snö på marken, säger Jern.

Olof Jern hoppas att Vasa och grannkommunerna skulle satsa än mer på att underhålla cykelvägarna också vintertid.

- Det handlar ju om både miljötänk och folkhälsa, i min ålder på 50 plus måste man på allvar börja tänka på att röra på sig, säger Jern som imponerats av hur cyklisterna i exempelvis Köpenhamn och Amsterdam har det ordnat för sig.

För dagen tänker Olof Jern sig ändå ut och njuta av det fina sommarföret.

- Ja, nu trampar jag iväg till Klippan i Monäs, det är en perfekt dagsutflykt, säger Jern.

På sikt drömmer han även om en betydligt längre resa med velomobilen.

- Det vore fantastiskt att cykla Finland runt i samma anda som de nu paddlar längs kusten i Blåvita bandet, jag skulle gärna vara ute i tre-fyra veckor och se Finland från velomobilen, säger Jern.