Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Från Cadiz till Karis för handboll i BK-46

Från 2014
Uppdaterad 15.08.2014 07:05.
Gonzalo cervera, spansk förstärkning i BK-46 handboll
Bildtext Gonzalo Cervera, BK-46 spanska förstärkning
Bild: yle/börje broberg

Möt Gonzalo Cervera, Karishandbollens kanske första spanska spelare. Han har anlänt till Finland för att spela handboll i BK-46 och studera vid Lärkkulla folkakademi.

Radio Vega Västnyland: BK-46 får spansk förstärkning - Spela upp på Arenan

Cervera har spelat handboll sen barnsben och har tillhört det spanska landslaget i beachhandboll. När han genom en av karishandbollens stödpersoner, Don Björkström, fick kontakt med BK-46, bestämde han sig att försöka. En bidragande orsak är, att han i Karis kan kombinera handbollsspel med studier vid Lärkkulla folkakademi. Där kommer han att studera engelska.

Bakgrund i beachhandboll

Den 22 år gamla Cervera från Cadiz i sydligaste Spanien är 185 centimeter lång och väger 85 kilogram. Han har spelat både handboll och beachhandboll i sitt hemland, ochså på landslagsnivå i ungdomsklasserna.

Senast har han spelat i Primera Nacional, dvs Spaniens första division och i beachhandbollslandslaget. Genom beachhandbollen har han fått snabbhet och smidighet, vilket han kan utnyttja också i innehandboll. Han vill gärna fortsätta att spela både handboll inomhus och beachhandboll utomhus på sand.

Radio Vega Västnyland: Handbollsspelare från Spanien till BK-46 - Spela upp på Arenan

Tvåvägsspelare

Don Björkström har sett Cervera spela i Spanien och klassar honom som en spelare i backlinjen på vilken sida som helst. I försvaret tror Björkström att BK-46 kommer att ha stor nytta av honom.

För några dagar sedan träffade Cervera för första gången sitt nya lag och lagkamraterna där. Gonzalos intryck av BK:s unga lag är att det har ambition att ta upp kampen med alla de övriga lagen i FM-ligan.

Teamet bakom gonzalo cervera: rektor juhani jäntti, cervera, don björkström och gonzalo cervera senior
Bildtext Teamet bakom Gonzalo Cervera: Rektor Juhani Jäntti, Cervera, Don Björkström och Gonzalo Cervera senior
Bild: yle/börje broberg

Gonzalo Cervera anlände till Finland för några dagar sedan tillsammans med sin far, Gonzalo senior. Senior åker hem till Spanien på måndag. Junior studerar som den första handbollsspelaren vid Lärkkulla folkakademi, sedan tidigare studerar några fotbollsspelare där.