Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Hannes realiserar sommardrömmar: sommarmiddag

Från 2014
Johannes Björkqvist får sina sommardrömmar uppfyllda.

Hannes sommardrömmar har inte gått som på Strömsö. Åska, teknik och söndriga båtsnurror har gjort att Hannes realiseringar inte gått som planerat. Denna vecka var det en förkylning som ställde till det.

Eftersom Hannes vägrade realisera något i vattnet bestämde sig Magnus Hansén sig för att bestämma kommande realisering. Det blev en sommarmiddag.

Jag har hela sommaren tyckt bra om Magnus, speciellt när han kom på att mina sommardrömmar måste realiseras och vi inledde med att åka wakeboard. Därefter skulle vi åka vattenskidor men vädergudarna ville annat. Denna gång var tanken att åka vattenskidor igen, men jag blev förkyld efter senaste realiseringen.

Då ansåg Magnus att han borde få välja vad som skulle göras. Efter några minuters tankeverksamhet från hans sida kläckte han ur sig att det skulle bli en sommarmiddag. Snäll-Magnus blev i ett nafs snällare. Jag tänkte mig en god middag med allehanda ting. När han räknade upp vad middagen skulle innehålla togs jag genast ner på jorden: ägg, potatis, knäckebröd och surströmming.

Jag började förbereda mig mentalt. Jag hade aldrig ätit surströmming förut, men jag har hört att det är bland det äckligaste som finns i matväg. Vi förberedde ett litet bord i en lummig lund och dekorerade det så gott vi kunde.

Redan när konservburken med surströmming öppnades kom kräkreflexerna. Det var bland den vidrigaste lukten jag någonsin känt. När jag tog en tugga av den illaluktande fisken exploderade det i min mun. Jag trodde att jag aldrig någonsin skulle få bort smaken. I sittande stund planerar jag hämnden åt Magnus. Den blir ljuv, ack så ljuv.

Text: Johannes Björkqvist