Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Rumpan i fokus i veckans låtar

Från 2014
Uppdaterad 18.08.2014 12:14.
Nicki minaj
Bildtext Nicki Minaj sätter rumpan i fokus med sin nya låt.
Bild: Skärmdump

Varje vecka får vi in nya låtar på spellistan, och den här veckan kan vi beskriva dem så här: självförtroendeboost, rumpor och dans. Mycket dans.

Vi har fått in fem nya låtar den här veckan, och alla får oss att stampa i takt med musiken. Vi ser också mycket fram emot Nicki Minajs video till Anaconda (som har premiär på onsdag). Den kan bli intressant.

Ariana Grande ft. Zedd / Break Free

Ariana Grande fightas med rymdgubbar i bästa Star Wars-anda i videon till Break Free. Med sig har hon den rysk-tyska producenten Zedd. Låten är mycket mer elektronisk än vad vi är vana att höra från Ariana, och den finns med på hennes andra album My Everything som släpps senare i augusti.

Nicki Minaj / Anaconda

Nicki Minajs förra singel Pills N Potions var en lugn och känslig ballad. Anaconda är det inte. Redan första meningen sätter tonen för låten, och videon ska också vara något helt i sin egen liga. Här ser du lite bakom scenen-material för den. Själva låten är Missy Elliotts, och hon spelade in den 2012, men tog sedan bort den från sitt album. Singelomslaget för låten är omdiskuterat, och blev genast en viral hit, med flera mer eller mindre bra versioner.

The Chainsmokers ft. Siren / Kanye

Den här låten innehåller sensommarens mest catchiga refräng: I want to be like Kanye. Det är klockrent. Låten har ett fint budskap: tro på dig själv, gör det du vill och låt ingen sätta sig på dig.

Marlon Roudette / When The Beat Drops Out

Om du är en sucker för steeldrums kommer du gilla den här låten. When The Beat Drops Out är den första singeln från Marlon Roudettes andra album Electric Soul, och låten får i alla fall webbredaktionen att nicka gillande i takt med musiken.

Kim Kronman / Atlantis

Finlandssvenska Kim Kronman har också hittat in på spellistan. Hans debutlåt Atlantis är en klassisk rocklåt: storslagen och med en del elektroniska inslag. Kim har tidigare spelat i olika band, som till exempel Boys Hate Silence, men nu satsar han alltså på en solokarriär. Atlantis, som förhoppningsvis gör honom till en artist att räkna med, är skriven tillsammans med musikveteranen Paul Oxley.

Så här ser hela spellistan ut

Spellistan finns också på Spotify, men där saknas så klart låtar som inte publicerats på Spotify.