Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

ESS: Väktare hittade 12 000 euro bland festivalsoporna

Från 2014
Uppdaterad 19.08.2014 17:51.
Sarvlaks FBK i Lovisa ordnar städtalko, sopsäck
Bildtext Bilden hör inte till fallet.

Några väktare hittade en liten förmögenhet i en skräpkorg efter Weekend-festival som ordnades i Helsingfors förra veckoslutet, skriver Etelä-Suomen Sanomat. Summan på 12 000 euro tillhörde en företagare som varit verksam på festivalområdet.

Natten mellan lördag och söndag gick ett par väktare omkring på festivalområdet på Byholmen i Helsingfors. Väktarna granskade området i fall någon skulle ha lämnat någonting efter sig. Samtidigt grävde de också bland soporna.

Under grävandet hittade väktarna en magväska i en skräpkorg. Väskan väckte väktarnas intresse eftersom den kändes ovanligt tung. Det visade sig att den tunga magväskan var en verklig skatt. Den innehöll nämligen 12 000 euro i sedlar och mynt.

- Vi orkade inte räkna alla mynt. Vi hittade kvitton bland pengarna. Tack vare att företagarens namn stod på kvittona kunde vi spåra pengarnas rätta ägare, säger en av väktarna till Etelä-Suomen Sanomat.

Pengarna kom till slut till rätt person som tackade väktarna för sin ärlighet. Enligt Etelä-Suomen Sanomat kommer väktarna få en belöning.