Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

Var finns 8-åriga Sandra?

Från 2014
Uppdaterad 27.08.2014 16:05.
sandra hernandez
Bildtext Den försvunna Sandra Hernandez och hennes far som misstänks ha hand om henne för tillfället.

För snart två veckor sedan försvann åtta år gamla Sandra Hernandez då hon var på väg till sin vän i Gårdsbacka i Helsingfors. Hon kom aldrig fram, och nu ber polisen om hjälp av allmänheten för att hitta henne.

Sandra försvann fredagen den 8 augusti kring klockan 18 på kvällen. Enligt uppgifter är hon hos sin pappa, polisen har haft kontakt med honom telefonledes, och de har även fått prata med Sandra. Polisen vet ändå inte var Sandra och hennes pappa befinner sig, men det finns misstankar om att de har åkt eller försöker åka utomlands. Enligt överenskommelsen om vårdnaden borde Sandra vara hos sin mamma. Sandra har inte heller kunnat börja skolan för hösten.

Flickan rör sig av allt att döma tillsammans med pappan, han har en svart Volvo personbil, modell S80, registreringsnummer YGK–186. Sandra Hernandez är 120 cm lång och slank. Hon har brunt, långt, lockigt hår och bruna ögon.

Polisen ber om tips om var Sandra och hennes pappa kan finnas. Polisen tar emot tipsen på telefonnumret 0295-471 271 under kontorstid (kl.8 - 16), alternativt på numret 0295-417 935 utanför kontorstid.

Uppdatering, 22.8.2014 kl.12:43:
Tidigare var det osäkert om Sandra fanns hos sin pappa. Efter att medierna hade lagt ut informationen om försvinnandet tog pappan kontakt med polisen. Det är dock, som sagt, fortfarande oklart var Sandra och hennes pappa finns.