Hoppa till huvudinnehåll

Titta och lyssna

Efter Nio: Peter Vesterbacka pinar Mårten

Från 2014
Uppdaterad 25.08.2014 09:11.
Efter Nio: Peter Vesterbacka pinar Mårten - Spela upp på Arenan

Programvärden Mårten Svartström ville testa sina förmågor på arbetsmarknaden och beslöt sig för att söka jobb på det framgångsrika spelbolaget Rovio. Intervjuaren Peter Vesterbacka såg till att det här var lättare sagt än gjort.

Höstens första Efter Nio tar en titt på karriär och framgång. Genom gästerna får vi bl.a. veta hur det är att använda sig själv som ett varumärke, vad som krävs för en (miss-)lyckad arbetsintervju, hur man klär sig för framgång och framförallt vad det är som driver en karriärist. Som motvikt testar vi också en applikation som hjälper den karriärsdrivna att varva ner i stressiga situationer.

Hjallis Harkimo
Bildtext Hjallis Harkimo.
Bild: X3M/Catariina Salo

Peter Vesterbacka, medgrundare av och Mighty Eagle på spelbolaget Rovio, gav Mårten en chans att söka jobb på hans bolag som en markandsföringsexpert. Arbetsintervjun visade sig var en tuff sits för Mårten och Vesterbacka släppte inte sitt byte ur klorna. Det hela blir inte lättare av att självaste Hjallis Harkimo kommer att utvärdera Mårtens arbetsintervju i studion tillsammans med Vesterbacka. Domen väntas naturligtvis vara hård, men också lärorik för oss alla.

Bildtext Malena Björndahl.
Bild: Malenami.com

En annan vinkel på karriär och framgång får vi genom bloggaren Malena "Malenami" Björndahl. Vi tar reda på vad det är som driver henne och hur det är att göra sig själv till ett varumärke som också säljer. En central del av Malenamis blogg är att lyfta fram mode och asseccoarer, något som Sonja Kailassaari tar vidare genom att testa klädsel för framgång tillsammans med några framstående stylister.

Robban Nilsson och Olle "Teknik-Olle" Mattsson försöker å sin sida koppla sig ur den hektiska livsstilen med en smarttelefonapplikation som hjälper att varva ner. Hela programmet varvas slutligen ner av vår skarpa panel bestående av chefredaktören Jens Berg och riksdagsledamoten Silvia Modig.

Vet du inte vad Efter Nio är för något program? Här försöker vi presentera oss.

Efter Nio, premiär måndag 25 augusti kl. 21.00 på Yle Fem.

Mer om ämnet på Yle Arenan