Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Kom i skolstämning med oss!

Från 2014
Bokprogrammet
Bildtext Skoltrött redan? Kom då i rätt stämning med de här musikvideorna.

Har du redan satt dig ned i skolbänken eller kommer du att göra det snart? Kom då i rätt stämning med de här musikvideorna!

Vissa har redan börjat skolan, och andra ska snart sätta sig i skolbänken igen. För att ni ska komma i rätt sinnesstämning gjorde vi en lista på några av de bästa musikvideorna med skoltema. Och oj vad många det finns! Det är fritt fram att fylla på listan med era egna favoriter.

Samtidigt som det här är en lista på musikvideor med skoltema fungerar den också som en liten nostalgitripp. Tydligen var det hett att spela in videor i skolor för typ tio år sedan.

Britney Spears - Oops I Did It Again

Den här videon är den ultimata skolvideon. Från sekund ett känner man igen sig från gymnasielektionen som aldrig tog slut. Man kastade en blick på klockan varje minut och tiden stod så gott som still. Det är härligt att se en ung och ännu oförstörd Brittan!

Wheatus - Teenage Dirtbag

Åh den här låten! Redan den för ens tankar tillbaka till skolbänken. En stackars utstött kille och så den populära flickan. Finns detta scenario i alla skolor månntro? Men jag tycker ändå att "nörden" i den här videon har den allra coolaste mössan. Kanske därför han får gå på Iron Maiden konsert med bruden ändå sen.

JoJo - Leave Get Out

Alltså den här videon och den här låten. Den får mig att skratta lite inombords och undra vad som riktigt har hänt med JoJo? Leave (Get Out) kom ut år 2004, alltså för tio år sedan. Efter att ha googlat runt lite upptäcker jag att hon tydligen varit aktiv både som skådespelare och artist. Men tydligen inga desto större hitar sedan år 2004. Det bästa i videon är hennes topp där det står "Boys stink". Hihi, någon som var arg som 14-åring.

Pink - Don't Let Me Get Me

Det här är från den tiden då Pink var väldigt tuff av sig. Ännu tuffare än hon är i dag. Jag minns så bra från mina barndomsår hur hon slog sönder den där spegeln. Så. Coolt. Det snurrade ett program på MTV då som visade behind-the-scenes-klipp från inspelningar av musikvideon. I ett av avsnitten fick man följa med inspelningen av just den här videon, och jag minns att Pink hade på sig en sorts "ring" som hade hål för fyra fingrar och framtill en stor järnklump så att hon skulle få sönder spegeln utan att skada sig. Ah nostalgi!

Gwen Stefani - Hollaback Girl

Från en cool brud till en annan. Gwen Stefani om någon är så cool! Se nu bara när hon rullar fram i den där gula bilen. Lite oklart är det dock vad bananer har med saken att göra. Men annars har den här videon allt som har med skola att göra - cheerleaders, bandnördar och de coola kidsen.