Hoppa till huvudinnehåll

Familj

Buu-klubben
Yle Watt
MGP

Familjelivets cirkus i läcker förpackning

Från 2014
Uppdaterad 02.09.2014 16:00.
familjen Sundblom-Lindberg med djurmasker framför ansiktet
Bildtext Familjen Sundblom Lindberg i tv-serien Cirkus familj om familjeliv och föräldraskap
Bild: Yle

Välkommen hem till familjen Sundblom Lindberg i en tv-serie som handlar om familjelivets hisnande trapetsnummer.

- Första koppen kaffe får bloggaren och slow-fashionistan Karin Lindroos och Magnus Lindström samt deras lilla Märtha i ett program om förlossning, uteblivna tårar och om att hitta sina egna föräldrar på nytt, berättar Maria Sundblom-Lindberg.

Cirkus Familj: Karin Lindroos och Magnus Lindström - Spela upp på Arenan

Det är mamman, prästen och familjeterapeuten Maria Sundblom-Lindberg som bjuder in vänner och bekanta till diskussion i programmet. Maria med familj, man och 5 barn, bor i en lägenhet där vi får ta del av allt från vardagliga situationer och funderingar till djupa gripande historier. Maria Sundblom-Lindberg för diskussionerna, tillsammans med föräldrarna, vidare till själva parrelationen och det som för tillfället frustrerar eller gläder. Exempelvis hur påverkar det familjen och parrelationen att båda är tillbaka i arbetslivet? Borde man skämmas för att man har längtan efter ensamhet och vuxenliv? Har ni tips om hur man hittar till varandra mellan tvätt och disk?

Relationstips på burk

I varje avsnitt av programmet Cirkus familj finns ett återkommande element med olika parterapeutiska frågor. Se hur våra gäster svarar och reflekterar på utmaningarna eller frågorna. Men framförallt - Hur tänker du? Kan du och ni ha nytta av ett parterapitips varje vecka? Karin Lindroos och Magnus Lindström fick i uppdrag att besvara frågan: "Om jag skulle bjuda min partner på en trerättersmiddag, vad skulle jag laga då?"

- Oberoende vad jag skulle laga så skulle det vara helt otroligt att jag lagar mat menar Karin. Det är alltid Magnus som kockar hemma hos oss.

- Men chokoglass till efterrätt blir det!

Cirkus Familj - Spela upp på Arenan

Barnets utveckling från 0 till 15

- Varje program utgår också från en ålder på barnet, exempelvis ettåringen. Från en allmän diskussion kring den åldern fördjupas kunskapen med hjälp av Clara Blomqvist, ”rådgivningstanten” som kommer på besök för att dela med sig av sin expertis om till exempel ettåringens särskildhet och de krav på föräldraskapet som den utvecklingsfasen ställer. Du kan läsa Claras sammanställning här.

Cirkus familj är en 15-delad tv-serie om familjeliv där vi får följa och förstå barnets utveckling, parrelationens inveckling samt djupdyka in i frågor som berör alla i flocken familj.

- Programmet riktar sig till alla som är nyfikna på barn och relationer och vill ha handfasta råd och konkret guidning i vardagslivet när det gäller parförhållanden och familjefrågor. Kvinnor som män, yngre morsor som äldre pappor och varför inte farmor och andra relationsanalytiker, säger Maria Sundblom-Lindberg.

Cirkus familj onsdagar kl. 22 i Yle Fem med start 3.9.2014

Läs också:
Hudlöst och ärligt om familjeliv
"Skilsmässobarn bär på en tung ryggsäck"

Mer om ämnet på Yle Arenan