Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Europeiskt rekord av Farah

Från 2014
Uppdaterad 27.08.2014 16:32.
Mo Farah, VM 2013
Bildtext Mo Farah löpte nytt europeiskt rekord i Birmingham (arkivbild)
Bild: EPA / All Over Press

Mo Farah löpte nytt europeiskt rekord på den ovana sträckan två engelska mil vid Diamond League-tävlingen i Birmingham. Farah var överlägsen i loppet och vann på 8.07,85.

Mo Farah tog täten i loppet då tre varv återstod och skruvade upp farten. Engelsmannen fick snabbt upp en ordentlig lucka till de övriga i fältet och kunde springa mot en enkel seger. Farah korsade mållinjen på 8.07,85 vilket är den femte snabbaste tiden på distansen någonsin. Tiden är också nytt europeiskt rekord.

I herrarnas höjdtävling bjöds publiken återigen på en högklassig tävling. Som vanligt den här säsongen var det Mutaz Essa Barshim och Bohdan Bondarenko som gjorde upp om segern. Den här gången var det Barshim som drog det längre strået och vann tävlingen på 2.38.

Bondarenko slutade tvåa på samma resultat men hade fler rivningar i tävlingen. Bondarenko hade ett rikigt bra hopp på 2.41 men den här gången klarade han inte det.

På damernas 100 meter häck var Dawn Harper-Nelson starkast den här gången och vann med fyra hundradelar före Queen Harrisson. Harrison leder fortfarande Diamond Race med fyra poäng före Harper-Nelson.