Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

Polisen har fått ett tiotal tips om den försvunna 8-åringen

Från 2014
Uppdaterad 27.08.2014 16:06.
sandra hernandez
Bildtext Polisen känner inte till om Sandra är i Finland eller utomlands.

Helsingforspolisen har fått ett tiotal tips om var 8-åriga Sandra Hernandez befinner sig. Kriminalkommissarie Hannu Kortelainen uppger ändå att inget har förändrats.

- Vi har fått bra med tips, sammanlagt omkring ett tiotal, säger kriminalkommissarie Hannu Kortelainen vid Helsingforspolisen till Yle Huvudstadsregionen.

Förra veckan gick Helsingforspolisen ut med en uppmaning om att tipsa dem om var Sandra kan befinna sig. Hon hade då varit försvunnen sedan den 8 augusti. Hennes pappa kontaktade därefter självmant polisen och uppgav att Sandra är hos honom.

Men om pappan och dottern är i Finland eller utomlands vet inte polisen.

- Vi har ingen säker information om det. Men vi har också fått tips om att de har synts i Helsingfors, men alltid då vi går ut med att någon har försvunnit kommer alla möjliga tips och vissa kan anses osannolika.

Har polisen några andra möjligheter än att utreda de tips som kommit in?

- Nej, vi har inte till exempel några juridiska tvångsmedel att ta till.

Kortelainen förklarar också varför polisen gick ut med uppgifterna om Sandras försvinnande först en och en halv vecka efter att hon hade setts senast.

- Vi gick ut med informationen rätt snart efter att vi fått den, men i samband med vårdnadstvister måste vi alltid fundera hur vi gör. Det skulle vara en annan sak om hon hade försvunnit tillsammans med någon helt utomstående.

Läs också:

Var finns 8-åriga Sandra?