Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Rekordmånga nya låtar

Från 2014
Alina Devecerski har en ny låt på spellistan. Den har attityd.
Bildtext Alina Devecerski har en ny låt på spellistan. Den har attityd.
Bild: Alina Devecerski

Måndag betyder nya låtar på spellistan, och den här veckan har vi petat in hela sju nya låtar. Det är allt från R'n'B till punk, så klicka dig in och börja lyssna. Kanske du hittar en ny favorit?

Vi har sjukt många nya låtar att bjuda på den här veckan. Dessutom med stor variation, så sätt igång och lyssna nu genast. Du lär inte bli besviken.

Sam Smith / Stay With Me

Karriären går spikrakt uppåt för Sam Smith. För några år sedan jobbade han i en bar, i dag är han en popstjärna på väg mot en lysande framtid. Tidigare har vi hört honom på Disclosures singel Latch och på Naughty Boys La La La. Han släppte nyligen debutalbumet In the lonely hour, och där finns såklart den här vackra låten med.

Troye Sivan / Happy Little Pill

Troye Sivan kommer från Australien och det här är hans andra singel. Han har sagt att låten handlar om ensamhet och om de olika sätten folk handskas med saker som händer i livet. Låten skrev han när en person nära honom hade det svårt, och låten betyder fortfarande mycket för honom.

Alina Devecerski / Armé

En punkig Alina Devecerski är tillbaka. Hon basunerar ut att hjärtat sitter till vänster, och att vi tillsammans bygger en armé som brottar ner allt hat. Till PSL har hon sagt att hon ville in i studion igen och bli deppig, eller snarare komma in i en annan sinnesstämning, efter de förra hitlåtarna. Här är resultatet, och vi gillar.

Lenno / Wake Up

Lenno är en 19-årig dj från Finland. Så här säger han om sin nyaste singel Wake Up: "Det är en glad och energisk danslåt som kombinerar det jag vill göra och det jag vill lyssna på för att få fiilis." Förra veckan träffade vi Lenno. Läs mer om det här.

Fences ft. Macklemore & Ryan Lewis / Arrows

Förra hösten kunde vi läsa att Macklemore & Ryan Lewis skulle ta paus för att samla på sig ny inspiration. Det har varit rätt tyst från killarna, ända tills nu. Seattlebandet Fences gör musik, Macklemore rappar och Ryan Lewis producerar. Kolla in videon, gjord i bästa Wes Anderson-anda. Så fin.

Thomas Stenström / Slå mig hårt i ansiktet

Den som befunnit sig i Sverige under sommaren har knappast missat den här låten, som blivit en stor sommarhit. På Spotify har låten spelats över sex miljoner gånger. Den 27 augusti släpper Thomas Stenström sitt album Fulkultur, och förväntningarna är höga.

Young Guns / I Want Out

Brittiska rockbandet Young Guns jobbar på sitt tredje album, och den här låten finns med där. Med det nya albumet går bandet mot ett mer "dansant" och poppigt sound. Det har vi inget emot. Inget alls, faktiskt.