Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Så här ska radio låta!

Från 2014
Uppdaterad 04.05.2016 14:00.
Agneta Bruun
Bildtext Agneta Bruun växte upp under fortsättningskriget
Bild: inga uppgifter

”Så här ska radio låta! Jag får kicks!” skrev författaren Malin Kivelä när hon delade kortdokumentären ”Missnöjd” på Facebook.

Lyssna! Berättelser: Kortdokumentärfestival

Programmet är inte längre tillgängligt

Malin Kivelä är en av gästerna i Yle Radio Vegas festival för kortdokumentärer som direktsänds onsdag kväll den 27.8 kl. 21.05-23.00. Sändingen är fylld med kondenserade, livsavgörande ögonblick och starka känslor av kärlek, sorg och saknad.

Lyssna på våra kortdokumentärer som är med i sändningen på Yle Arenan:
Lyssna! Berättelser

Med kriget blev man vuxen

Vi bjuder in Agneta Bruun (bilden), som är huvudperson i sondottern Carina Bruuns dokumentär om att lämna barndomen bakom sig under andra världskriget. Kriget återfinns som tema i flera av kortdokumentärerna, bland annat i Gungerd Wikholms Glassplitter och madagaskarstjärnor. För sjuttio år sedan bombarderades botaniska trädgården i Helsingfors.

Kia Svaetichin berättar om arbetet med ”Tsunamins efterdyningar” och Annvi Gardberg om väninnan som har tvingats fly sitt hemland och lämna sina barn på andra sidan jorden.

En gammal c-kassett

Julen 1974
Bildtext Peter och Ann-Sophie Sandström 1974

Ann-Sophie Sandström hittade en gammal C-kassett som hennes bror Peter hade gömt undan i närmare fyrtio år. På kassetten finns nämligen en inbandning han kanske helst hade glömt ...

När Viktor Granö var barn fick hans mamma ett migränanfall som varade i tolv dagar. Det förändrade hennes liv.

Vi ringer också upp den prisbelönta radiodokumentaristen Rikke Houd, som har hjälpt oss skapa de här korta, men djupa radioberättelserna.

Programvärd är Charlotte Sundström, som gjorde en berättelse om en pappa som kammar håret på sin baby – något som visade sig vara kontroversiellt!

Kortdokumentärfestival onsdagen den 27.8 kl. 21.05-23.00 i Yle Radio Vega och 30 dagar på Arenan.

Svenska Yles kortdokumentärer sänds varje onsdag på Radio Vega kl. 11.48 och 19.22 och på Arenan under rubriken Lyssna! Berättelser.