Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Shutter Island och Full House i tv-rutan

Från 2014
Uppdaterad 29.10.2015 15:14.
Shutter Island
Bildtext Shutter Island blir kanske en tv-serie.

Två nya tv-serier är kanske på gång. Eller nya och nya. De är faktiskt baserade på gammalt material. Jag pratar om filmen Shutter Island, och komediklassikern Full House (eller Huset fullt som serien hette på svenska).

Vem kommer ihåg tv-serien Full House? Serien gick på tv från 1987 till 1995 och är minst lika klassisk som MacGyver, Knight Rider och The Fresh Prince of Bel-Air. Det var också i Full House som systrarna och stilikonerna Ashley och Mary-Kate Olsen fick sitt genombrott.

Nu ska alltså den här serien kanske komma tillbaka. Huffington Post skriver att John Stamos (Uncle Jesse), producenten Bob Boyett och skaparen Jeff Franklin är involverade i att få igång serien igen. Flera av de gamla skådespelarna ska också vara intresserade av att komma tillbaka. De man inte hört något av är Ashley, Mary-Kate och Lori Loughlin (som spelade Rebecca Donaldson som var ihop med Uncle Jesse). Lori ska ha sagt att det ibland nog är bättre att låta gamla tv-serier vara i fred. Jag kan inte annat än hålla med, för hur skulle ett nytt Full House egentligen se ut? Kanske som när de samlades med Jimmy Fallon?

Skulle alla samlas för någon sorts reunion? Är det så att någon av dem har dött och de samlas för begravning? Hemskt tragiskt i så fall. Eller har de bott tillsammans hela den här tiden? Ännu mer tragiskt. Har de flyttat ut på landet och bildat en egen by? Det skulle jag kanske vara med på, men mest av allt borde de nog ändå låta serien vila i frid. Att visa samma gamla avsnitt om och om igen funkar lika bra tycker jag. Men då är jag också en sucker för repriser från 80- och 90-talet ...

Shutter Island

Den andra tv-serien som kanske dyker upp i våra tv-rutor eller dataskärmar är baserad på filmen Shutter Island, regisserad av Martin Scorsese. I filmen ser vi Leonardo DiCaprio and Mark Ruffalo i rollerna som två kriminalkommissarier som undersöker ett mord gjord av en kvinna som rymt från ett mentalsjukhus på ön Shutter island.

Tv-serien kan komma att kallas Ashecliffe (som mentalsjukhuset i filmen) och handlingen utspelar sig före det som händer i filmen år 1954. Scorsese regisserar pilotavsnittet och Dennis Lehane som skrivit boken Shutter Island skriver manus. Leonardo kommer knappast att dyka upp i någon roll, men en kan ju alltid hoppas. Görs tv-serien på rätt sätt så är det här verkligen något jag vill se.