Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Höstens snyggaste sci-fi-film är här

Från 2014
The Congress
Bildtext The Congress är den halvt animerade sci-fi-filmen vi ser fram emot den här helgen.
Bild: SF Film

Äntligen biohelg. Den här helgen ser vi mest fram emot ett halvt animerat sci-fi drama av Ari Folman. För den som inte gillar sci-fi finns det som tur är en massa komedi och romantik att satsa på istället.

Helgens biopremiärer bjuder på halvt animerad sci-fi, romantik och förhoppningsvis lite skratt.

The Congress

Helgens mest efterlängtade film, iallafall om du frågar webbredaktionen. The Congress är en delvis animerad film av regissören Ari Folman (som också gjort den mycket fina Waltz with Bashir). Huvudrollen spelas av Robin Wright, som vi kanske mest känner igen från tv-serien House of Cards. Rollen hon spelar är delvis baserad på henne själv. I filmen är hon en skådespelare som erbjuds en sista stor roll: filmbolaget Miramount Studios och direktören Jeff (Danny Huston) vill skanna hennes kropp och anända hennes digitala kopia. I utbyte får hon en massa pengar. Hon går med på det, men det som händer efteråt är inget hon räknat med.

The Hundred-Foot Journey

The hundred-foot journey är Lasse Hallströms nya film. Den handlar om mat, kärlek, rädsla och kulturkrockar. Den indiska familjen Kadam tvingas lämna sitt hemland och flyttar till södra Frankrike. Där öppnar de en restaurang mittemot Madame Mallorys (Helen Mirren) fina restaurang som har en stjärna i Michelinguiden. Det här bidrar så klart till en hel del konflikter. Mottagandet från kritikerna har varit blandad, med många medelbetyg.

Avant l'hiver (Before the Winter Chill)

Kirurgen Paul (Daniel Auteuil) och hemmafrun Lucie (Kristin Scott Thomas) har varit gifta i många år. En dag möter Paul en ung kvinna (Leila Bekhti) som säger sig vara en gammal patient. Sedan börjar en anonym beundrare sända stora blombuketter till honom. Medan Paul blir allt mer besatt av att reda ut vem kvinnan är och vilket samband hon har med blomförsändelserna börjar Lucie umgås allt mer med hans bäste vän och kollega (Richard Berry). Silja Sahlgren-Fodstad har skrivit mer om filmen, här.

Magic In The Moonlight

Woody Allens nya film har fått väldigt blandade recensioner, som ofta landar på den nedre delen av poängskalan. I Magic In The Moonlight tar den snart 80-årige Woody oss med till 20-talets Frankrike. Den världsberömde trollkarlen Wei Ling Soo (Colin Firth) har fått som uppdrag att genomskåda Sophie (Emma Stone) som sägs kunna prata med de döda. Uppdraget visar sig vara mycket svårare än han trodde.

Aikuisten poika

11-åriga Oliver (Esa Nikkilä) förloar båda sina föräldrar i en bilolycka. Istället för att sörja börjar han leta efter orsaker till att olyckan skett. Under sitt letande hittar han också många nya vänner.