Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Hallströms bästa filmer

Från 2014
The Hundred-Foot Journey
Bildtext The Hundred-Foot Journey har premiär den här helgen, men platsar den på topp trean?

Lasse Hallströms nya film The Hundred-Foot Journey har premiär, och Magnus Hansén listar Lasses tre bästa filmer. Håller du med?

Vi har Renny Harlin och svenskarna har Lasse Hallström. Vem som gör bättre filmer av de två nordiska Hollywoodregissörerna är knappast något värt att åka till Kaustby och brottas om. I helgen har Hallströms senaste film finlandspremiär. Den romantiska komedin The Hundred-Foot Journey handlar om en indisk familj som öppnar en restaurang i en liten fransk by, något som den lokala lyxrestaurangen mittemot har svårt att acceptera. Innan du ser filmen kan du gott och väl värma upp med Hallströms bästa. Här har du en topp trea.

3. Hachi: A Dogs Tale (2009)

Filmen baserar sig på en sann historia om den lojala hunden Hachi som älskade sin husse härifrån till evigheten. En rörande film för alla hundälskare. Och alla Richard Gere-älskare.

2. An Unfinished Life (2005)

Robert Redford och Morgan Freeman i huvudrollerna. Redan där har vi tillräckliga argument för att se filmen. Att den dessutom är hjärtlig, berörande och sorglig gör inte saken sämre.

1. The Cider House Rules (1999)

Tobey Maguires bästa film med en stark prestation av Michael Caine. Filmen handlar om Homer (Maguire) som är uppvuxen på ett barnhem och bestämmer sig för att utforska världen.

Goodnight, you princes of Maine, you kings of New England