Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

Schüller: Vi kan knipa poäng av dem alla!

Sportmagasinet
Bildtext HJK-mittfältaren Rasmus Schüller är mycket nöjd över lottningen i Europa Leaugue.

HJK-mittfältaren Rasmus Schüller är glad över avancemanget till gruppspelen i Europa League, och tippar att Klubi kan ta poäng av alla sina motståndare, speciellt på hemmaplan.

Schüller är en mycket nöjd man, nyss hemkommen från Wien, där HJK spelade jämnt 3-3 mot Rapid och säkrade en plats i gruppspelen.

- Nog känns det ju fint och bra, förstås. Vi är lite trötta efter resan, men lyckliga ändå.

För Schüllers egen del slutade matchen mot Rapid inte så bra. Han skadade sig och måste bytas ut i andra halvlek.

- Foten är fortfarande sjuk och jag har gått omkring med kryckor. Men jag tror det bara är en hård smäll, och att det inte tar så länge för mej att tillfriskna. Men än så länge är det lite oklart hur länge jag måste vila.

Kunde ha fått klart tuffare motstånd

HJK:s motståndare i Europa League i gruppspelet blev danska FC Köpenhamn, belgiska Club Brugge och Torino från Italien.

Rasmus Schüller ger klart godkänt åt Fru Fortuna i det här skedet.

- Jag är jättenöjd med grupplottningen. Alla är de så klart hårda lag, men till exempel på hemmaplan tror jag vi har bra chans att knipa poäng av dem alla. Det fanns faktiskt mycket tuffare lag i lottningen, som grupp L med bland annat ukrainska Metalist, turkiska Trabzonspor och Legia från Polen.

För Schüller gäller det att bli i spelskick igen, men när det gäller laget och spelet i övrigt tror mittfältaren inte på några drastiska ändringar.

- Vi kör på samma sätt som tidigare, vi har ju klarat oss bra hittills. Rapid Wien är ett lag i samma klass som till exempel Club Brugge, så inte börjar vi ändra på något stort.

Läs också om HJK:s matchprogram i Europa Leaugue.

Mer om ämnet på Yle Arenan