Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Sun City till final i division 2

Från 2014
Det amerikanska fotbollslaget Sun City i Hangö.
Bildtext Hangölaget Sun City är klar för final i division 2 i amerikansk fotboll.

Hangölaget Sun City är klar för final i den amerikanska fotbollens division 2. På söndagskvällen semifinalslog Sun City Steelers i Kuopio.

Slutsiffrorna blev 20-35 (0-28)

Sun City inledde väldigt starkt och bra och höll sitt målområde helt tomt under den första halvleken. I den andra jämnade spelet ut sig, mycket på grund av det, att SC-tränaren Tony Andersson ville spara på en del spelare och gav speltid till mera orutinerade spelare.

- Jag hade fullt förtroende på killarna före matchen och var så gott som säker att vi kommer att vinna den här matchen. Lite tajt blev det i den tredje kvarten då Steelers fick ett bra grepp. Men vi lyckades nog få kontroll och den sista kvarten hade vi mest koll på klockan, sade Tony Andersson.

Han berömde speciellt försvaret, men konstaterade att anfallsspelet också fungerade.

- Vi testade på några nya spel och de funkade riktigt bra.

I finalen på lördag (6.9) möter Sun City alltså Huskies i Tavastehus. Huskies var en svår motståndare för Sun City i grundserien. I Hangö vann Huskies med 49-0 och i Tavastehus med 45-0.

- Jag ska nog ännu kolla några videor före lördagens match. Det blir säkert för mig att sitta uppe en natt och planera hur vi ska spela mot Huskies, skrattade Andersson.

Sun Citys poängplockare mot Steelers: Marcus von Schoultz TD, Joakim Lindholm 2 x TD, Richie Ikpah TD, Lauri Olsbo TD, Joakim Backman 5 x XP.