Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Starka brudar på veckans låtlista

Från 2014
Taylor Swift
Bild: Taylor Swift

Det är bingo i brudar den här veckan, glatt och trallvänligt blir det också när Taylor Swift och Jessie J får komma till tals. Tove Los nya låt är lugnt vacker och Meghan Taylor tycker att vi ska älska oss själva. Lyssna på de nya låtarna här!

Taylor Swift - Shake It Off

Måndag. Första dagen på jobb efter semestern. Eller är det kanske första dagen på universitetet? September, och hösten med den, är här. Höstbluesen kommer smygande. Men! Då är det verkligen tur att vi har Taylor Swift och hennes nya singel Shake It Off!

Den här låten är, i all sin enkelhet, en påminnelse att klä sig i teflon och låta skiten rinna av. Shejka och var glad, ta inte livet så himla allvarligt. Lite av samma åsikt var också Webb-Anka som bloggade om videon för ett tag sen, gå in här och läs!

Jessie J, Ariana Grande & Nicki Minaj - Bang Bang

Den första singeln från Jessie J:s kommande album Sweet Talker (10 oktober) är en skön blandning av R&B och maffiga blåsintrument. Glatt så det förslår och kvinnornas snygga sång är alldeles överdådig, en klar hit.

Det här känns lite som Jennifer Lopez i sina glansdagar, eller?

Tove Lo - Not On Drugs

Tove Lo försöker övertyga oss om att hon inte är hög på knark utan på kärlek. Däremot låter hon inte särskilt glad i sin sagda lycka, men det kanske inte heller är roligt att bli falskt anklagad för att vara drogmissbrukare. Skämt åsido, den här låten är en skön höstlåt som är perfekt för sega måndagsmorgnar.

Meghan Trainor - All About That Bass

Meghan Trainor blev känd i USA med låten All About That Bass, och även om det är riktigt catchig, mycket vacker och väldigt trallvänlig låt har hon fått kritik. I låten vill hon framföra att det inte gör något att du inte har "size 2" på dina kläder, att allt med din kropp är perfekt, men samtidigt kan låten tolkas som skinny-shaming på grund av textraden "I'm bringing booty back. Go 'head and tell them skinny bitches that". Själv försvarar hon det genom att säga att det inte alls var så hon menade, att hon också förstår att smala kvinnor kan ha problem med sin självbild och sin kropp.

I tider av växande antal ätstörningar är det fräscht med artister som kan vara sig själv, oberoende av form eller figur, men det känns kanske onödigt att påpeka kroppsideal i en låt. Vi borde tala mindre om utseende och mera om innehåll. Men bortser vi från det är All About That Bass en välgjord låt som ger ett glatt intryck.