Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Känner du igen dem?

Från 2014
Känner du igen skådespelarna bakom mustascherna?
Bildtext Känner du igen skådespelarna bakom mustascherna?
Bild: Skärmdump

Skådespelare, modeller och andra kändisar rör sig inte bara i sina egna kretsar. Ibland hittar du dem i musikvideor också. Här har du en hel drös med videor som innehåller större eller mindre rollprestationer av personer som vanligtvis inte sysslar med musik.

För en tid sedan listade vi musikvideor med skoltema. En av kommentarerna till artikeln löd: "Va gör Pharrell Williams I Gwen Stefanis musikvideo!?" Vi kollade genast lite närmare på videon och visst är det Pharrell Williams som dansar tillsammans med Gwen Stefani. Men han varken sjunger eller rappar. Han bara är. Okej, nu är det så att Pharrell faktiskt skrivit låten tillsammans med Gwen, men det är ändå ganska roligt att han bara dyker upp sådär i några sekunder.

Pharrell är inte den enda som gjort små roller i musikvideor. Här kommer en diger lista med kändisars så kallade cameoroller i olika musikvideor.

Anne Hathaway och Kristen Stewart

I den här ganska nya videon av Jenny Lewis ser vi Anne Hathaway, Kristen Stewart och Brie Larson spela instrument. Och bära mustasch.

Kristen Stewart är också med i Marcus Fosters vackra video till I Was Broken.

Förvandlingar

Spindelmannen, alltså Andrew Garfield, genomgår en annan sorts förvandling i Arcade fires video We exist.

I Slow Clubs video till Beginners får vi också se en viss skådespelare göra något helt annat än vi är vana vid. Här drar nämligen Daniel Radcliffe (alltså Harry Potter) en riktig ångestfylla. En annan kille som tar sig an en ny roll är Jake Gyllenhaal. Här ser vi honom som full tennisspelare i Vampire Weekends Giving Up The Gun.

Aerosmith och de snygga och unga skådisarna

Alicia Silverstone och Steven Tylers egen dotter Liv Tyler (som då ännu var en tonåring) rymmer från skolan för att bege sig ut på äventyr i äkta 90-tals tappning.

Alicia Silverstone var också med i Cryin' och Amazing tillsammans med skådespelaren Jason London. I videon till låten Jaded har Alicia ersatts av skådespelaren Mila Kunis. Kolla här.

Typerna från tv-serier

I videon till Always av Bon Jovi kan vi se en mycket ung Keri Russell. Det här var innan hennes stora roll som Felicity i serien med samma namn.

En annan typ som var med i en populär serie är James Van Der Beek. Han syns också i Keshas video för Blow. När vi nu ändå är inne på ungdomsserier måste vi nämna
Micha Barton som springer omkring i underkläderna i Noel Gallagher's High Flying Birds video till Everybody's On The Run. Och ibland är skådisen inte bara en skådis. I Cobra Starships låt Good Girls Go Bad sjunger också Leighton Meester. Här ser du den videon.

Framgångsrika skådespelare

Scarlett Johansson gör en stor roll i Justin Timberlakes video till What Goes Around...Comes Around.

En annan stor skådespelare är Charlize Theron, och henne ser vi i Brandon Flowers video Crossfire.

Indieprinsessa

I The Offsprings She's Got Issues ser vi en ung Zooey Deschanel med rött hår och rollerblades.

Supermodeller

Kate Moss är sexig i The White Stripes video som är regisserad av Sofia Coppola.

En annan modell som figurerat i en musikvideo är Helena Christensen. Här kramas hon med Chris Isaak. Och så får vi inte heller glömma George Michaels videor till Freedom och Too funky, som kryllar av supermodeller.

Pamela Anderson

Pamela Anderson spelar Kanye Wests kärleksintresse i den här snygga videon till låten Touch the sky.

Pamela är också med i den här videon, där bandet får äran att spela på hennes kropp.

Seth Rogen och många fler

Seth Rogen, Danny McBride och Elijah Wood har stora roller i Beastie Boys video Make some noise. Videon innehåller också många flera cameos.

En massa kända skådisar, bland andra trion jag nämnde tidigare var också med i kortfilmen Fight For Your Right (Revisited). Se den!

En annan video som innehåller inte bara en, utan två skådisar är Love The Way You Lie av Eminem och Rihanna. Skådespelarna är Megan Fox och Dominic Monaghan.

Pojkvännerna

Alexander Skarsgård föreställer en riktigt dålig pojkvän i Lady Gagas Paparazzi. Jonas Åkerlund har regisserat, och Lady Gaga snackar svenska.

En tid var Ben Affleck ihop med Jennifer Lopez. Då fick han vara med i hennes video till Jenny from the block.

Snygga danser

Christopher Walken dansar glatt i Weapon Of Choice av Fatboy Slim.

En annan dansare är en mycket ung Courteney Cox (från tv-serien Friends) som dras upp på scenen av Bruce Springsteen i Dancing in the dark.

Sjunger på låtsas

I Elton Johns video till låten I want love kunde man tro att Robert Downey Jr. sjunger, men så är nog inte fallet.

En annan som fejksjunger är Zach Galifianakis. Artisten heter Fiona Apple och låten heter Not About Love.

Småroller

Ben Stiller föreställer en arg granne i P.Diddys Bad boys for life .

En annan liten roll tillföll Eva Mendes, när hon var "sexy latina" i Will Smiths video till låten Miami.

Våldsamma historier

Jennifer Love Hewitt och Mickey Rourke medverkar i Enrique Iglesias video till Hero som blir riktigt dramatisk där mot slutet.

En annan våldsam historia görs av en tuff Pink, tillsammans med skådespelaren Jeremy Renner. Låten heter passande nog Trouble, och här är videon.