Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Xbox One äntligen Här

Från 2014
Uppdaterad 05.09.2014 08:15.
Bildtext Xbox One är här.
Bild: Pressbild från Microsoft

Det tog 10 månader för Xbox One att lära sig finska och att infinna sig i Finlands konsolkrig. Och då är ju kriget tyvärr så gott som över. Xbox One landar officiellt i Finland fredagen den 5:e september och Microsofts nästan ett år gamla baby slår från ett hårt underläge. Fast med en egen vision.

På fredagen kan du hitta den gröna utmanaren i butikerna och orsaken till att den känns intressant är helt enkelt för att denhär boxen vill avrunda all underhållning i vardagsrummet till en och samma motor. Lättjan idag är ofrånkomlig och Xboxen vill omfamna den, hålla dig bekvämt kvar i soffan där du kan driva boxen med röstkommandon, appar och tudelade skärmar. Så du kan spela spel och se på tv SAMTIDIGT.

Xboxens förstahandsuppgift är alltså bekvämlighet, den vill inte bara vara en spelstation - ändå betyder det inte att den skulle ha bristfällig spelbarhet. En stor hög intressanta spel är på kommande fram till 2015 och Xboxens handkontroll känns som det absolut bästa styret du för tillfället kan hitta i spelvärlden.

Spel på kommande

Xbox och Playstation kommer att dela på många spel; CoD: Advanced Warfare, Battlefield: Hardline (fight mellan poliser och skrukar), Rise Of The Tomb Raider och dessutom ser nya NHL och FIFA perfekta ut för konsolerna.

Spel som kommer till endast Xboxen är Halo: Master Chief Collection (en sammanställning av tidigare Halo-spel, nu i bättre grafik), Halo 5: Guardians (såklart), galna Sunset Overdrive och bilspelet Forza Motorsport - Xboxens Gran Turismo.

Spelet vi ser mest framemot 2015, som bara kommer till Xboxen, är finska Remedy's Quantum Break. Quantum Break handlar om Jack Joyce, Beth Wilder och Paul Serene som misslyckades i sitt experiment att resa i tiden, något som resulterar i att alla tre på något sätt kan börja manipulera den - Serene kan se in i framtiden och Joyce kan stanna tiden. Dessa karaktärer är jagade av ett företag som kallas Monarch Solutions, som Serene har grundat.

Vi såg ett litet klipp ifrån spelet samt lite gameplay på pressvisningen och man kan inte säga annat än "WOW" (inte World of Warcraft då)! Supersnygg kaos-grafik, berättelsen är mäkta intressant men inte för komplicerad. Ljudvärden är fantastisk och att komma in i spelet lär gå som smort.

Mer om ämnet på Yle Arenan