Hoppa till huvudinnehåll

Samhälle

The Power of Twitter

Från 2014
Uppdaterad 03.05.2016 14:50.
Selfie.

Får jag presentera en liten journalistisk solskenshistoria? Kollegan Ann-Charlotte ÅkerholmTV-nytt gjorde ett fördjupande reportage om att Finland skall satsa på programmering i skolan. I korthet handlar det om att datorprogrammering skall bli en del av matematikundervisningen i läroplanen år 2016.

Artikeln på webben är välskriven men det är ändå inte frågan om breaking news på något sätt. Nyheten har trots det fått enorm publicitet. Tacka Twitter för det.

Daniel Ek, dvs mannen som har grundat Spotify, snappade nämligen upp den. Och han snappade inte bara upp den. Han skickade bollen vidare till sina närmare 50.000 följare på Twitter.

Radiorösten och twitterprofilen Emanuel Karlsten var inte sen att ta lyra.

- Det är ganska skojigt att utveckla saker på datorn istället för att räkna i en mattebok, sade Wilmer Filén på 5B i Malms skola i Pargas till TV-nytt.

Knappast kunde han då tro att hans intervju skulle delas närmare 1000 gånger på Facebook. Knappast trodde Wilmer att hans intervju skulle bli en del av den svenska valdebatten. Det trodde inte Ann-Charlotte Åkerholm heller.

Ratta alltså in P3 på måndag. Och räkna studiobesök från Sverige till finlandssveska skolor den närmaste tiden. Det blir fler intervjuer Wilmer Filén.

Twitterbloggen