Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Benjamin, Brandon och Little Jinder är veckans hittar

Från 2014
Uppdaterad 08.09.2014 12:39.
Benjamin Peltonens singel Underdogs.
Bildtext Benjamins singel är här.
Bild: Warner Music

Det blir många nya låtar på spellistan den här måndagen. Benjamin Peltonen debuterar som sångare, Ella Henderson stjäl våra hjärtan och Little Jinder jobbar ihop med Rebecca & Fiona. Dessutom blir det mer inhemsk med Drifters Collective och Brandon och Sverige representeras av sköna Veronica Maggio.

Benjamin - Underdogs

Att Instagram-sensationen Benjamin Peltonen ville få en musikkarriär var klart redan för länge sen och den som är tillräckligt enträgen brukar få sin vilja igenom. Nu kan vi nämligen vila våra öron till Benjamins pinfärska singel Underdogs.

Det fina med Benjamin är att han känns riktig. En riktig kille som gör en riktig låt och jobbar för sin sak på riktigt. Kanske känslan av just det här blir starkare om man följt Benjamin på sociala medier en längre tid.

Underdogs är, precis som Benjamin själv, en glad dänga med en klassisk, men snygg, gatudans-video. Det är lite Pharrell Williams-vibbar över det hele och visst kan vi väl också skymta Pharrells hatt där i slutet på videon?

Veronica Maggio - Låtsas som det regnar (Jarly remix)

Nu när det blivit höst behöver vi alltmer sällan låtsas som det regnar, trots att vi nu fått en liten indiansommar. Veronica Maggios låt från skivan Handen i fickan fast jag bryr mig får en ny skön beat i den nya Jarly-remixen. Den stockholmsbaserade producenten Jarly känns som ett fräscht namn inom poppen och vi hoppas höra mer av honom.

Ella Henderson - Ghost

Det blev ingen vinst för Ella Henderson i brittiska The X Factor men hon fick trots det ut ett skivkontrakt ur det hela. Ghost är Ellas första singel från den kommande skivan Chapter One, och låten seglade iväg direkt till första platsen på den brittiska listan när den kom ut i juni.

Är det en ny Adele vi har på halsen? Vem vet, sjunga kan Ella i alla fall och Ghost är en intressant och pompös låt som genast sätter sig på hjärnan.

Brandon ft. Osmo Ikonen - Put Me On

En härlig blandning av skitig country, glad rock och skön groove gör Put Me On av den nya finska rapparen Brandon till höstens kanske bästa inhemska låt.

Brandon, som bland annat figurerat som Signmarks vokalist och även medverkat i projektet GG Caravan, gör nu comeback som soloartist. Det har nästan gått tio år sedan Brandons senaste skiva, men vi tror att tiden nu är inne för nästa drag. Vi älskar nämligen redan den här rapp-rockaren.

Missa inte heller videon där Brandon visar hur det kan kännas att vara lång och finlandssvensk.

Little Jinder - Vita bergens klockor

Vi hörde redan henne sjunga duett tillsammans med Melo från Hoffmaestro i låten Inga e som vi e, och nu på hennes senaste singel gästas Little Jinder av Rebecca & Fiona. I refrängen av Vita bergens klockor skrålar Rebecca & Fiona i allt dom kan, medan resten av låten sjungen av Little Jinder är lika fantastisk enkel och vacker som hennes tidigare låtar.

Drifters Collective - Questions

Melodisk hip-hop blir det med killarna från finlandssvenska Drifters Collective. Questions känns som en perfekt sommarlåt, men varför inte hålla kvar sommarfiilisen såhär på hösten också.

Så här lät det när Drifters Collective gästade Succémorgon i somras.