Hoppa till huvudinnehåll

Yle Fem

Det hemlighetsfulla Burma

Från 2014
Uppdaterad 03.05.2016 14:50.

Peter har åkt till Bagan i Burma - ett av de mest speciella och hemlighetsfulla länderna i världen.

Här är många på flykt undan naturkatastrofer och krig och det är hårt arbete att skaffa mat på bordet. Här skördar man som man gjorde hos oss för tusen år sedan och bönderna har inte råd med traktorer. Men även om folket är fattigt finns här fina tempel nästan överallt och några av dem är prydda av guld och ädelstenar. Naturen är också fascinerande med farliga ormar och tigrar.

I det första avsnittet går Peter på ormjakt, hälsar på några giraffkvinnor och kollar på ett människodrivet pariserhjul.

På äventyr i Burma (Nørd på eventyr i Myanmar / Danmark)
Yle Fem tisdagar kl. 18.30, seriestart 14.7.2015
4 avsnitt
30 dagar på Arenan

Repris från 2014

Produktion: DR / Nordvision

Innehåll i de övriga avsnitten

Avsnitt 2
Peter åker till ett av världens farligaste områden. Här drabbas byarna varje år av kraftiga stormar som gör livet hårt och farligt. Hur överlever byborna?

Avsnitt 3
Livet i en fattig fiskarfamilj. Peter åker till bergen, där det finns en stor sjö. Han ska bo hos en familj mitt i sjön i ett hus på pålar. Fiskarna seglar och fiskar på ett speciellt sätt.

Avsnitt 4
I munklära. Peter besöker världens största pagod. Det bor över en miljon munkar i landet, och de får inte äga nånting. Peter försöker ta reda på varför så många burmesare blir munkar.