Hoppa till huvudinnehåll

Samhälle

Fråga Mediechefen!

Från 2014
Uppdaterad 10.09.2014 14:33.
Bild: YLE/Rolf Granqvist

Det finlandssvenska medielandskapet befinner sig igen en gång i gungning och besked om uppsägningar och sparkrav duggar tätt, samtidigt som diskussionen om möjliga samarbetsformer mellan de olika mediehusen aktualiserats igen. Bland konsumenterna väcker det här självklart många frågor.

Hur ska vi ha det? Vad händer med rapporteringen om alla samarbetar? Hur viktig är den regionala rapporteringen? Utbildas det för många journalister på svenskt håll i Finland? Ska nyheterna publiceras främst i radio, tv eller på webben?

Onsdagen den 10 september klockan 16.15 bänkar sig KSF Medias vd Barbro Teir, HSS Medias och Vasabladets avgående chefredaktör Camilla Berggren och Svenska Yles direktör Marit af Björkesten i Radiohusets studio och svarar på frågorna. Temat för den första frågetimmen är just framtiden för de finlandssvenska mediehusen och den finlandssvenska journalistiken.

Ett återkommande koncept

Ungefär en gång i månaden kommer Radiohuset att bjuda in olika mediechefer för att svara på frågor gällande ett visst tema. Bland mediecheferna som kommer att höras under hösten finns KSF Medias Jens Berg, HSS Medias Svante Wahlbeck, Åbo Underrättelsers Pär Landor och Svenska Yles Carin Göthelid.

Målet med programkonceptet är en större öppenhet och en enkel kommunikationskanal mellan konsumenterna och de som producerar nyheterna, aktualiteterna, nöjet, kulturen och allt annat som finns i tv, radio och på webben.

Formuläret är inte längre tillgängligt.

Mer om ämnet på Yle Arenan