Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Här är kändiskonstnärerna

Från 2014
Uppdaterad 10.09.2014 14:05.
Miley Cyrus
Bildtext Miley Cyrus kör in på konstnärsbanan och ställer ut skulpturer i New York.
Bild: EPA/KIKO HUESCA

Miley Cyrus har blivit konstnär och ställer ut sin konst i New York. Konsten består av en massa småprylar och gamla saker som hon limmat ihop. Det måste vara härligt att vara kändis och kunna sälja vilket pyssel som helst som konst. Här är fler kändisar som har konst som sidobusiness.

Miley Cyrus konstutställning Dirty Hippy består av en massa skit som hon limmat ihop. Skit är faktiskt hennes egna ord, och så här säger hon om utställningen: "I had a bunch of fucking junk and shit, and so instead of letting it be junk and shit, I turned it into something that made me happy,"

En av Mileys skulpturer:

Miley Cyrus är inte den enda artisten eller skådespelaren med konstnärsdrömmar, och vissa är mer talangfulla än andra.

Bob Dylan

Bob Dylan sysslar både med måleri och med järnkonst, och han har haft flera utställningar, bland annat i Tyskland och vid Halcyon Gallery i London. Det finns också en bok med titeln Drawn Blank, som innehåller teckningar Bob har gjort ute på turnéer under åren 1989 till 1992. Här kan du se en del av hans konst. Vilken talang!

Carolina Gynning

Carolina Gynning började sin kändisbana med att vinna Big Brother i Sverige 2004. Sedan dess har hon varit med i flera olika tv-program och även gett ut tre böcker. Det många kanske inte visste där i början var att hon också var riktigt bra på att måla tavlor. Nu för tiden går det bra för hennes konst, och hon är en konstnär att räkna med. Signumet är vackra kvinnoansikten. Kolla in dem här.

Moby

Kommer ni ihåg Moby? Han var i alla fall stor på 90-talet, och det fanns en liten figur som följde med honom nu och då, en "liten idiot". Moby har själv ritat figuren (som du till exempel ser i videon här under). Moby gillar också att fotografera, och 2011 släppte han fotoboken Destroyed.

Pierce Brosnan

Pierce Brosnan är inte bara bra på att spela åldrande hottis, han målar också tavlor. Han har målat många landskap och färgglada porträtt på sin familj. Han började faktiskt studera konst före skådespeleri, men när han märkte att han kunde spela roller övergav han konsten. När hans fru blev sjuk i slutet av 80-talet tog han upp måleriet igen. Här ser du hans färgglada tavlor.

Isabel Adrian

Alla som sett serien Svenska Hollywoodfruar vet vem Isabel Adrian är. För att förklara närmare är hon gift med Steve Angello, tidigare en del av Swedish House Maffia. Hon har också designat kläder och driver en framgånsrik blogg. Tidigare i år kom hon ut med debutromanen Sex, droger & en DJ. Under realityseriens gång fick vi också se henne måla tavlor, och ordna en utställning.

Viggo Mortensen

Javisst, självaste Aragorn är också konstnär och fotograf och han har haft flera utställningar. Hans konst är riktigt vacker, och vissa tavlor är gjorda som kollage. Oftast smyger han in lite egenskriven poesi i dem också. Flera av tavlorna i filmen A perfect murder ska vara Viggos egna.

Courtney Love

Courtney Love blev alltid uppmuntrad att röra sig mot konsten av sin mamma, och det var väl tur, för hon kan verkligen uttrycka sina känslor med hjälp av pennor och lite färg. Kolla in hennes första utställning här.

Ringo Starr

Trummisen i Beatles började med sin konst i slutet av 90-talet för att ha något att göra när han fick tråkigt. Allt är gjort med dator, och antagligen med de allra simplaste ritprogrammen. Inkomsterna han får för konstverken går till välgörenhet. Här kan du se hans bilder, och man kan verkligen säga att han utvecklats under årens lopp.

Ronnie Wood

Ronnie Wood spelar gitarr i The Rolling Stones, och så gör han tavlor. Han har studerat på Ealing College of Art i London, och till kunderna hör USA:s gamla president Bill Clinton. Här ser du några tavlor.