Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

André och Stan gör parodi i och på Svenskfinland

Från 2014
Uppdaterad 12.09.2014 11:53.
Nyhetsparodier och flams från 2014 - Spela upp på Arenan

När André Wickström eller Stan Saanila gör något får de oss oftast att storskratta eller åtminstone att dra på smilbanden. Nu gör de parodi på den finlandssvenska mediebevakningen. I deras nyhetsstudio florerar alla rykten och allt är möjligt.

De självutnämnda komiska genierna Stan Saanila och André Wickström har fått fria händer att göra det program som de själva har saknat på TV.

- Detta om detta är ett program vi alltid velat göra, säger Wickström.

- Det är rejält finlandssvenskt; vi använder oss av Ylleradions hela regionbevakning plus alla lokaltidningarna i Svenskfinland, inflikar Saanila.

I en studio under marknivå kommer radarparet en gång i veckan att ge oss alla en inblick de stora och små nyheterna runt Finlands kust.

- Vi tror starkt på Svenskfinland, kanske mer än någon annan. Undantaget Brages snus- och snapsvisehistoriska forskningsavdelning, säger Saanila.

- Detta i kombination med vår erfarenhet av flams och trams och lattjo lajban tror vi ska bli ett härligt smörgåsbord, som vi hoppas får våra tittare att dra på både mun och trissor.. typ, tillägger Wickström med ett ungdomligt skälmskt leende. Vi driver med både egnas och andras fördomar

På torsdag är det premiär för Detta om detta, duons senaste samarbetsprojekt. Detta om detta är ett humor-, satir- och parodiprogram på Yle Fem om veckan som gått.

- Tanken är att göra lite nyhetsparodi och lite fånerier vi tycker är kul. Vi tar upp allt, från stort till smått, sammanfattar Saanila konceptet.

- Vi driver med både medier och våra egna förväntningar och fördomar. Och vi hoppas tittarna också vill vara med och bidra med fånigheter, kuligheter, flams och tips på @Dettaomdetta på Twitter.

Är det något ni ännu vill säga läsarna och tittarna?

- Tjillevipp, ropar killarna och skrattar.

Nå såklart, det borde man ju ha gissat ...

Detta om detta torsdagar kl. 20.30 på Yle Fem.