Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Band vi vill att återförenas

Från 2014
Uppdaterad 15.09.2014 09:14.
We want more.
Bild: Yle / Laura Pohjavirta

I söndags startade det nya programmet We want more. I programmet återförenas fem finska band som tidigare gått skilda vägar. Fansen är glada och väntar med spänning på att favoritbanden från förr ska stråla samman. Vi samlade ihop band som vi skulle vilja uppleva igen.

Fem band som slutade mitt i karriären ska sammanstråla i den nya tv-serien We want more. Kwan, Neon 2, Mascara, Don Huonot och Miljoonasade kommer att återförenas och det hela kulminerar i en konsert på Barona Arenan i Esbo 8.11. Se programmets trailer på Arenan.

Vi på webbredaktionen blev inspirerade till att drömma bort oss en stund. Vilka band vill vi allra helst se återförenade. Kommer någons dröm att gå i uppfyllelse?

Anka: Nirvana och Destinys Child

Nirvana var ett banbrytande band med musik som spelade roll. Ska Nirvana återförenas betyder det att Kurt Cobain måste återuppstå. Det vill jag gärna. Jag vill veta vad som gjorde honom så deprimerad att han kände att han var tvungen att ta sitt liv. Sedan vill jag ploppa honom full med medicin så att han blir lycklig.

Beyoncé är en skön kvinna, men Destinys Child! Där har vi tre sköna kvinnor. Nu och då återförenas de och drar igenom en liten Destinys Child-potpurri, men jag vill att de ska gå samman och göra nya låtar. Tänk vad de kunde åstadkomma.

Muffe: Abba

Abba är något magiskt för mig. Min mamma lyssnade på deras musik i min barndom och det ledde till att också jag kunde många av deras låtar utantill. Jag är knappast den enda som önskar en återförening, med jämna mellanrum ryktas det om att bandet ska återförenas men ännu har det inte hänt. I år är det 30 år sedan Abba slog igenom stort efter att de vann Eurovision Song Contest med hiten Waterloo.

Jag såg BBC:s dokumentär om Agnetha Fältskog som levt i skymundan efter de hektiska Abba-åren. I slutet av dokumentären stiger hon upp på scen och sjunger en låt tillsammans med Gary Barlow. Hon har inte stått på scen sedan Abba splittrades och jag fick tårar i ögonen när jag såg det. Vilket fint ögonblick det var!

Jag förstår att en stor del av Abbas magi ligger i det att de aldrig har stått på scen tillsammans efter att de gick skilda vägar. Vi kommer ihåg dem som de var på toppen av sin karriär. Men ändå skulle jag så gärna vilja uppleva dem igen! Ens en gång.

Catzo: Spice Girls

Girl Power! Finns det något bättre? Spice Girls var mitt första stapplande steg mot att bli en upplyst feminist som tror på systerskap och kärlek. If you wanna be my lover, you gotta get with my friends. Riktigt så enkelt är det ju inte i verkligheten men visst har brudarna ett bra budskap.

Genom att vara det första renodlade (ihopsatta) tjejbandet satte Spice Girls också en hög ribba för kommande brudband. Rollspelet bidrog också till en stor fascination, vi hade ju alla vår favorit. Min var alltid Ginger Spice, vilken var din?

We Want More söndagar klockan 19:10 i Yle TV 2.