Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Sverige bättre på alla plan

Från 2014
Uppdaterad 04.05.2016 09:27.
Jenny Nystöm och Anton Kaisti
Bildtext Kaisti och Nyström vinnare (arkivbild).

Finland och Sverige möttes under veckoslutet i en jubileumslandskamp i badminton för att fira förbundets 60 verksamhetsår. Svenskarna var ofina gäster och vann samtliga fem tävlingsklasser.

Den jämnaste kampen i Brunakärr gick bland seniorerna på lördagen där Sverige vann knappt med 3-2. Anton Kaisti och Jenny Nyström vann sitt dubbelmöte och Airi Mikkelä besegrade Ellinor Widh i tre raka sett i en av singelmatcherna, men de tre matcherna spelade svenskarna hem.

I de två äldsta juniorklasserna U19 och U17 blev de finska lagen helt utan matchsegrar, och den svenska dominansen var också stor bland i klasserna U15 och U13.

I U15-klassen kom den enda blåvita segern i mixed dubbel. Eero Lauri och Maija Krzywacki besegrade paret Melker Zickerman-Bexell / Tilda Sjöö med 2-1 i set.

I U13-klassen lyckades Julia Salonen besegra Thyra Hultman med 2-1 i set och dubbelparet Jannica Monnberg / Johanna Kelavuori vann sitt dubbelmöte mot Cassandra Svens och Edit Urell med 2-1 i set, men resten vann svenskarna.

Finland - Sverige, slutresultat 0-5

Finland - Sverige, seniorer - 2-3
Finland - Sverige, U19 - 0-5
Finland - Sverige, U17 - 0-5
Finland - Sverige, U15 - 1-8
Finland - Sverige, U13 - 2-7

I samband med 60-års jubiléet valde Badmintonförbundet också in sina tre första medlemmar i grenens finska Hall of Fame. De tre första invalda är Pontus Jäntti, Anu Nieminen och Lars Palmén.