Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Icona Pop och Katy Perry på spellistan

Från 2014
Uppdaterad 15.09.2014 13:34.
Katy Perry och en twerkande glasstrut i videon till This is how we do.
Bildtext Katy Perry och en twerkande glasstrut i videon till This is how we do.
Bild: Skärmdump

Veckans låtlista är full med härliga danslåtar av Katy Perry, Icona Pop, Calvin Harris, Sigma och AronChupa. Dessutom får vi njuta av falsettsång framförd av autraliensiske Nathaniel. Klicka, lyssna och må bra.

Måndag betyder nya låtar på spellistan. Den här gången koncentrerar vi oss mest på glada danslåtar. Sådant behövs när höstmörkret kommer allt närmare.

Katy Perry / This Is How We Do

Äntligen har vi fått in This is how we do på listan. I somras bloggade vi om videon, och föll pladask för den twerkande glasstruten. Låten har skandinaviska rötter eftersom den är inspelad i Stockholm och skriven tillsammans med Klas Åhlund och popkungen Max Martin. För någon vecka sedan kom det ut en riktigt gammal intervju med Katy. Har du sett den? Om inte, kolla här. Det är verkligen underhållande.

Icona Pop / Get Lost

Icona Pop har haft ett toppenår där de bland annat fått vara förband åt Miley Cyrus och Katy Perry. Där någonstans emellan har de också hunnit spela in en ny singel, och det är den här. Hösten kommer att gå åt till att göra nytt material, och precis nu sitter de antagligen i en studio någonstans och lägger grunden för det nya, tredje albumet. Den som väntar sig en ny I love it blir nog besvikna. Tjejerna har sagt att de medvetet drar sig bort från den låten.

Calvin Harris ft. John Newman / Blame

Den här gången har Calvin Harris parat ihop sig med John Newman och hans kännspaka röst. Singeln finns med på Calvins fjärde album som förhoppningsvis kommer ut senare i år. Videon kryllar av brudar och budgeten tycks inte ha räckt till kläder åt dem, stackarna. Som tur är finns det vattenhål att dyka ner i på de mest märkliga ställen. Hoppas vattnet är varmt.

Sigma ft. Paloma Faith / Changing

Sigma fortsätter leverera fina drum’n’bass-låtar. Den här gången är det Paloma Faith som står för sången. Låten har något 90-taligt över sig. Trummorna skulle kunna finnas i en gammal Prodigylåt, och sången i någon gammal houselåt av Snap!. Underbart.

Nathaniel / You

Falsetten har fått ett uppsving med låten You. Ja, vi kan nog säga Justin Timberlake har fått konkurrens när det kommer till höga toner. Australiensiske Nathaniel har bland annat blivit beskriven som en blandning mellan Prince och Miguel, och vi kan inte annat än hålla med. Fin låt.

AronChupa / I'm An Albatroz

Den här smått förvirrande låten är gjord av svenska AronChupa som också är producent till gruppen Albatraoz. I'm An Albatroz har han gjort tillsammans med sin syster. Den har legat högt på Sveriges spotiylista, och kommer antagligen att funka bra här också. Speciellt på dansgolven.

Så här ser hela spellistan ut

Spellistan finns också på Spotify, men där saknas så klart låtar som inte publicerats på Spotify.