Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Halsti en hundrafemtiodel av Pogba

Från 2014
Markus Halsti, Malmö FF-Sparta Prag, augusti 2014
Bildtext Markus Halsti, här i kvalmatchen mot Sparta Prag, ska stoppa bland annat Paul Pogba ikväll.
Bild: EPA / All Over Press

Det går 150 Markus Halsti på en Paul Pogba. Det har Aftonbladet räknat ut inför tisdagskvällens Champions League-match mellan Malmö FF och Juventus.

Ikväll gästar Malmö FF och Markus Halsti den italienska storklubben Juventus i Champions League-premiären. Den svenska tidningen Aftonbladet har på basis av uppskattningar av spelarnas marknadsvärden på sajten transfermarkt.de räknat ut den svindlande skillnaden i lagens trupper.

Juventus spelartrupp är värd dryga 300 miljoner euro, medan Malmös motsvarande siffra är ca 12 miljoner. Med det är MFF näst billigast av alla lag i Champions League, bara slovenska Maribors trupp är mindre värd.

– Haha! Det är otroligt stora summor. Men vi måste tro på oss själva. Vi vill visa att vi är värda mer än så, visa att vi kan lira fotboll, säger Markus Halsti till Aftonbladet.

Halstis uppgift på Malmös defensiva mittfält blir bland annat att stoppa Paul Pogba, stjärnmittfältaren som valdes till VM:s bästa unga spelare i somras. 21-åringen är efter Arturo Vidal högst värderad i Juventus med sina knappa 45 miljoner euro – att jämföra med Halstis ca 300 000 euro.

– Det (skillnaden) kan bara bero på åldern, inget annat. För annars är vi ju på samma nivå, skojar 30-årige Halsti som också får frågan hur många Markus Halsti det behövs för att stoppa en Paul Pogba.

– Exakt en MFF-elva på planen och en av dem ska vara jag. Nej, men det blir en skön utmaning för oss att visa i matchen att skillnaden inte är så stor på planen. Vi ska visa att vi kan spela fotboll ändå.

Läs Aftonbladets artikel här

Diskussion om artikeln