Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Campus Norrvalla och Solvalla närmare varandra

Från 2014
Programmet är inte längre tillgängligt
Sportinslag: Campus Norrvalla i nära samarbete med Solvalla - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Campus Norrvalla som kommer att ha Norrvalla idrottsinstitut och Vörå samgymnasium och idrottsgymnasium under samma tak, skall i framtiden att samarbeta allt närmare med Solvalla idrottsinstitut. Målet är att man via Solvalla kan ta del av tränarkompetensen i Vörå.

Campus Norrvalla ligger som grund för allt. Med dagens moderna kommunikationsmedel är det möjligt att på ett lätt sätt få den kunskap och kompetens spridd som de olika instanserna besitter. Dessutom kommer det att vara möjligt att pendla mellan Vörå och Solvalla och till exempel vid behov vistas en vecka i den andra studiemiljön.

- Redan 2011 uppstod planerna på Campus Norrvalla som nu blir verklighet. Den biten skall noggrannare flätas ihop med Solvalla så att en studerande som bor på Solvalla också kan ta del av undervisningen i Vörå, berättar Anna Bertills som är verkställande direktör för Folkhälsan Utbildning.

Programmet är inte längre tillgängligt
Sportinslag: Anna Pensar jobbar med utvecklingen av Campus Norrvalla - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Anna Pensar fungerar som utvecklingsledare för Campus Norrvalla. Hon vet att allt inte kommer att gå helt smärtfritt.

- Det finns en hel del revirtänkande inom idrottsgrenar. Det är ju alltid det som är närmast ens eget hjärta som känns viktigast.

Att ekvationen kommer att kunna lösas tvivlar Pensar inte på.

- Vi har kommit en bra bit på vägen och allt går hela tiden uppåt och framåt.

När kan då de första frukterna av det nya samarbetet plockas?

- 2015 när Vörå idrottsgymnasium flyttat in på Norrvalla så hoppas jag att det redan fungerar på ett bra sätt. Att allting skulle vara optimalt är inte nödvändigtvis något att sträva efter utan man måste hela tiden försöka utveckla konceptet och sammarbetet. Man skall alltid vara på väg någonstans säger Bertills.