Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Premier League-spelare drabbad av cancer

Från 2014
Jonás Gutiérrez, Newcastle 2013
Bildtext Jonás Gutiérrez tror hans chanser att tillfriskna är hyfsat goda.
Bild: EPA / All Over Press

Den argentinske fotbollsspelaren Jonás Gutiérrez har inte medverkat i Newcastles matcher under början av säsongen. Nu står det klart varför: Gutiérrez har drabbats av testikelcancer.

Han berättade om sin sjukdom i en känslosam intervju i argentinsk tv, som bland annat Mirror tagit del av. När han fick beskedet åkte han hem till Argentina för behandling.

– De upptäckte en tumör i en testikel och jag återvände hit och tog den kostnaden, fast jag hade kontrakt med Newcastle. När jag fick beskedet åkte jag raka vägen hem och grät, säger Gutiérrez.

Tumören upptäcktes för ungefär ett år sedan och han opererades genast dagen efter. Trots smärtor fortsatte han spela tills smärtorna på våren blev för svåra och han åkte till hemlandet för att genomgå kemoterapi.

– Det var tufft att inse att mitt hår ramlade av. Jag ville inte klippa det, jag ville ha det kvar, säger Gutiérrez som tidigare varit känd för sitt långa hår. Att kämpa mot cancer gör att alla andra problem blir obetydliga. Det här är den tuffaste matchen jag tvingats spela.

Gutiérrez, 31, har spelat över 170 matcher i Premier League och ingick också i Argentinas landslagstrupp i VM 2010. Han ska nu fortsätta behandlingen i Argentina och prognoserna att tillfriskna är enligt Gutiérrez hyfsat goda.