Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Halsti: Vi måste våga mera

Från 2014
Uppdaterad 17.09.2014 09:35.
Markus Halsti (t.h.), Juventus-MFF, 16.9.2014
Bildtext Markus Halsti (t.h.) säger att Malmö visade mot Juventus att man hör hemma i Champions League.
Bild: AFP / Lehtikuva

Markus Halsti spelade hela matchen i Malmö FF:s Champions League-premiär mot Juventus på tisdagskvällen och bar kaptensbindeln den sista dryga halvtimmen. – Vi visade att vi inte är någon slagpåse, att vi förtjänar att vara här, säger Halsti.

Mittfältaren Halsti hade liksom några gånger tidigare placerats ner i mittförsvaret för att täta till de bakre leden, och länge frustrerade Malmös defensiv italienarnas stjärnor. Efter första halvlek stod sig 0-0 på ljustavlan.

– I första halvlek funkade allt bra, i slutet hade dom en chans, men annars var det klockrent. I andra hade vi sedan inte alls boll, vi började tappa krafter – och tappa allt. Sedan trycker dom på mera och mera och vinner, säger Halsti till SVT.

Juventus vann med 2-0 och båda målen gjordes av Carlos Tevez, som inte hade nätat i Champions League på fem år. Halsti pekar på skillnaden i den internationella rutinen mellan hans egna lagkamrater och spelare som Tevez.

– Man såg att vi inte hade erfarenhet. Vi kunde varit lugnare, men spelade lite för mycket långt och det läste dom bra, Chiellini och gänget vann duellerna hela tiden. Vi kan inte slå långbollar i 90 minuter, man måste också ha ett eget spel, betonar Halsti.

– Det är klart att man måste spela jättedefensivt när man möter så bra lag, men ändå – man måste våga lite mera. Men för mig själv och de unga grabbarna är det här roligt, man måste också njuta, och jag tycker vi visade att vi inte är någon slagpåse, att vi förtjänar att vara här.

”Jag är inte nöjd någonstans”

Tvåmålsskytten Carlos Tevez tampades med Malmös mittförsvar – däribland Markus Halsti – hela matchen igenom, och hade ingen enkel kväll trots de dubbla fullträffarna.

– Malmö spelade med tre starka försvarare i mitten och jag kunde inte fightas med dem fysiskt, säger matchhjälten på Uefas webbplats och hans lagkamrat Giorgio Chiellini berömmer likaså MFF till Aftonbladet.

– Vi visste att det inte skulle bli lätt. De täckte alla ytor bra och vi kunde inte hitta passningsvägarna. Men vi hade tålamod och i andra halvlek förtjänade vi att vinna. Jag tror att Malmö kan bli mycket farliga på hemmaplan. De är starka fysiskt, de har en del individuellt skickliga spelare och med entusiasmen på hemmaplan tror jag att de verkligen kan störa alla.

I Malmös led var de flesta nöjda med prestationen trots förlusten. En av dem var tränaren Åge Hareide.

– Jag berömmer killarna för sättet de står upp på. Många spelare levererade på en hög nivå och höll sin disciplin. Vi fick dem frustrerade några gånger men till slut är det svårt att göra något åt individuell skicklighet och det hade Carlos Tevez, sade Hareide till Viasat.

– Det var stort, det var kul. Vi gör det bra och ska vara nöjda med insatsen. Det är tråkigt att förlora, men vi gör en bra första halvlek. Vi visar att vi hör hemma här, i varje fall i nästan hela matchen. Det finns mycket vi kan ta med oss från den här matchen, säger Emil Forsberg till SVT.

Högerbacken Anton Tinnerholm var däremot inte alls belåten. Till Aftonbladet säger Tinnerholm att Malmö borde försökt sätta mer press på Juventus framför allt under den sista kvarten när man jagade en kvittering.

– Jag är inte nöjd någonstans. Jag tycker det är för dåligt. Det spelar ingen roll om man förlorar med 0-3 eller 0-1, men man vill ju ha 1-1. Med en kvart kvar måste man upp och pressa dem. Vi var trötta. Jag är förbannad att vi inte går för det mer.

Läs mera: Dortmund vann - Halstis Malmö förlorade
Läs mera: Malmöilska över punggrepp

Diskussion om artikeln